Ştiri locale

Peste 20 de clase și grupe din județ în scenariul roșu după depistarea COVID-19 în rândul unor elevi sau cadre didactice

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a actualizat scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, în urma cazurilor de coronavirus depistate în rândul elevilor și cadrelor didactice.

Astfel, până la finalul acestei săptămâni, în 229 de școli, grădinițe și licee din județ cursurile se desfășoară față în față, conform scenariului verde, în vreme ce restul de 74 sunt în scenariul galben, ceea ce presupune că elevii claselor V-VII și IX-XI vor continua să studieze în sistem online.

Publicitate

Tabelul actualizat cu unitățile de învățământ din județ aflate în scenariile galben și verde poate fi accesat AICI.

Amintim că la începutul acestei săptămâni, numărul unităților de învățământ aflate în scenariul galben era de 66.  

Totodată, peste 20 de clase și grupe din unitățile de învățământ din județul Covasna se află în prezent în scenariul roșu, iar întreg procesul educativ se desfășoară online, după confirmarea unor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor sau cadrelor didactice.

Conform datelor postate pe site-ul IȘJ Covasna, nu se vor prezenta fizic la ore, până în data de 5 martie, elevii clasei I A de la Școala Gimnazială „Váradi József”, cei ai clasei a IV-a B de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” și cei ai clasei pregătitoare R de la Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, după ce un elev, respectiv două cadre didactice s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, au fost plasate în scenariul roșu până în data de 10 martie clasele a III-a B de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” și a VIII-a B de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, grupa simultană pregătitoare, I și a II – a de la Școala Gimnazială „Benkő József” din Brăduț, după depistarea unor cazuri în rândul elevilor, respectiv grupa simultană pregătitoare – a II-a de la Școala Gimnazială „Bibó József” din Brateș după infectarea unui cadru didactic.

Elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială „Gaál Mózes” din Baraolt, și copiii grupei combinate „Kutykurutty” ai Grădiniței cu Program Prelungit „Csipike” din Sfântu Gheorghe se află în scenariul roșu până în data de 11 martie, după ce au fost depistate cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice.

Tot în urma confirmării unor cazuri de Covid-19 în rândul cadrelor didactice, toate cele 11 clase de gimnaziu de la Școala „Gaál Mózes” din Baraolt, clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, dar și clasele a III-a de la Școala Gimnazială „Gheorghe Zaharia” din Brădet și Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe nu vor reveni fizic în băncile școlilor până în data de 12 martie.

O clasă și o grupă de grădiniță, ieșite din scenariul roșu în această săptămână

Conform datelor IȘJ Covasna, elevii clasei I B de la Școala Primară „George Coșbuc” din Zagon au ieșit din scenariul roșu marți, 2 martie, iar grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Târgu Secuiesc va relua procesul educativ față în față după data de 3 martie.

Datele privind unitățile de învățământ din județ în care există clase cu activitatea față în față suspendată sunt actualizate zilnic, până la ora 16:30, și pot fi verificate AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio