Ştiri locale

Peste 180 de amenzi în doar trei zile aplicate de poliţiştii covăsneni

Polițiștii covăsneni au început săptămâna cu acțiuni pentru menținerea siguranței cetățenilor. În intervalul 9-11 iulie au fost desfășurate 26 de acțiuni pe raza întregului județ și s-a intervenit la 61 de evenimente, 20 dintre acestea fiind sesizări prin numărul unic de urgență 112.

În cele trei zile, polițiștii au constatat 184 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de peste 75.000 de lei, iar pentru diverse abateri în trafic au fost reținute 5 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Publicitate

Totodată, polițiștii prezenți în teren au surprins 10 persoane în flagrant delict în timpul săvârșirii unor infracțiuni.

În cadrul acțiunilor polițiștii au depistat și abateri de natură penală la regimul circulației pe drumurile publice.

La Reci a fost oprit în trafic un ATV condus de un bărbat de 33 de ani, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, s-a stabilit că ATV-ul nu era înmatriculat sau înregistrat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

La Baraolt, un bărbat de 45 de ani a fost identificat la volanul unui autoturism ce avea valabilitatea autorizației provizorii de circulație expirată. Cel în cauză este cercetat acum pentru punere în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Polițiștii din Întorsura Buzăului, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic un moped condus de un bărbat de 49 de ani. Din verificări s-a stabilit că autovehiculul condus nu era înmatriculat, bărbatul nu avea permis de conducere, iar rezultatul testării cu etilotestul a relevat că acesta avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză este cercetat pentru conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și refuz de a se supune recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, întrucât acesta nu s-a supus procedurii.

Polițiștii vor continua acțiunile și în perioada următoare, siguranța și liniștea cetățenilor fiind prioritățile oamenilor legii.

 

Publicitate
banner we radio