Ştiri locale

Peste 150 de motocicliști așteptați sâmbătă la Sfântu Gheorghe pentru parada pe două roți „Atenție la motocicliști!”

Sfântu Gheorghe redevine, în acest sfârșit de săptămână, locul de întâlnire al pasionaților de motociclism. Peste 150 de motocicliști sunt așteptați să participe sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 10:00, la cea de a 7-a ediție a campaniei „Atenție la motocicliști!”, derulată Asociaţia Free Adventurer Bikers, cu scopul de a responsabiliza participanții la trafic și pentru a reduce numărul de accidente rutiere.

Ca în fiecare an, motocicletele vor fi expuse timp de două ore în parcarea fostului Hotel Bodoc,  unde vor putea fi admirate până la ora 12:00, când participanții vor porni în paradă pe străzile din oraș. Szánthó Zoltán, reprezentantul Asociației „Free Adventurer Bikers”, a precizat că traseul a rămas neschimbat, iar după paradă motocicliștii se vor opri la Casa Irisz din strada Lăcrămioarei, unde vor avea loc o tombolă cu premii şi o masă festivă pentru motociclişti şi simpatizanţi.

Publicitate

„În anii precedenți au venit în jur de 150-200 de motocicliști, sperăm că și la ediția asta vor veni tot cam atâția. Traseul rămâne neschimbat, va fi identic, pornim pe străzile din oraș, apoi ne oprim la Casa Irisz din Sfântu Gheorghe unde o să facem fasole cu ciolan la ceaun, o să fie foarte gustos. Vom avea tot felul de surprize, va fi și tombolă cu premii”, ne-a spus Szánthó Zoltán.

Ideea acestei campanii s-a născut în urmă cu 7 ani, fiind preluată din marile orașe, unde sub genericul „Stop accidentelor, viaţa are prioritate” au loc evenimente similare, organizate cu sprijinul Poliţiei Rutiere.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio