Ştiri locale

Peste 10kg de deșeuri farmaceutice predate Spitalului Județean Sfântu Gheorghe în doar o săptămână

Peste10 kilograme de deșeuri farmaceutice au fost predate Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe în prima săptămână de la amplasarea în Policlinică a containerelor special destinate preluării medicamentelor expirate de la populație. Potrivit reprezentanților unității medicale,  4,75 de kilograme de medicamente expirate și 5,5 kilograme de dispozitive cu potențial înțepător/tăietor au fost trimise spre neutralizare.    

„Mulțumim locuitorilor pentru contribuția lor responsabilă privind eliminarea medicamentelor expirate, deoarece chiar în prima săptămână, recipientele de colectare s-au umplut. Colegii noștri au trimis spre distrugere 4,75 kg de medicamente expirate și 5,5 kg de înțepătoare, tăietoare”, au transmis reprezentanții spitalului.

La Sfântu Gheorghe, preluarea medicamentelor expirate sau neutilizate, provenite din gospodăriile populației, a început în data de 1 iulie. În incinta Policlinicii a fost amenajat un punct de colectare cu recipiente speciale, pe categorii, unde populația poate preda deșeurile farmaceutice de luni până vineri, între orele 08:00-17:00. 

Pot fi predate medicamentele uzuale (tablete, pastile, capsule, comprimate, granule, pulberi, loțiuni, creme, unguente și geluri); preparate lichide, în ambalaje din sticlă sau plastic (fiole, vaccinuri, picături, siropuri, seringi umplute cu reziduuri de medicamente sau goale); medicamente utilizate în tratamentul oncologic (citotoxice și citostatice sub formă de tablete, pastile sau comprimate), precum și recipiente sub presiune (inhalatoare, aerosoli, spray-uri și alte recipiente aflate sub presiune).

Din luna mai, și Spitalul Municipal Târgu Secuiesc preia de două ori pe lună medicamentele expirate sau neutilizate. La intrarea în unitatea medicală a fost amenajat un spațiu special pentru colectarea deșeurilor farmaceutice, unde locuitorii se pot prezenta în a doua, respectiv în a patra zi de marți a fiecărei luni, între orele 10:00 și 14:00. Reprezentanții Spitalului Municipal atrag atenția că este interzisă predarea de substanțe stupefiante sau depozitarea unor deșeuri care ar putea provoca incendii sau explozii.  

La Spitalul Orășenesc Baraolt, populația poate preda deșeurile farmaceutice în fiecare joi, între orele 12:00-14:00.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio