Ştiri

Peste 100 de angajaţi la ISU Dolj, rude între ei. Ministrul de Interne: „S-ar putea să fie epidemie în toată țara”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că va face verificări și în alte județe, nu doar în Dolj, acolo unde peste 100 de angajați din unitate ar avea diferite grade de rudenie. El a sugerat că e posibil „ca această epidemie să fie în toată țara”.

„Am discutat, încă de duminică, cu domnul general Iamandi, şeful IGSU, și astăzi trimite Corpul de Control în județul Dolj, pentru a verifica aceste aspecte. Evident că această verificare se va extinde și la nivelul altor județe. Pentru că s-ar putea ca această epidemie să fie în toată țara”.

Întrebat ce va face dacă se confirmă că peste 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ele la ISU Dolj, Vela a răspuns: „O să vedeți!”.

Marcel Vela a anunțat, duminică, faptul că va trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla dacă este adevărat că peste 100 de angajați din unitate au diferite grade de rudenie între ele și dacă se impun sancțiuni. Reprezentanții ISU spun că nu cunosc cifra exactă, însă este posibil să fie reală.

Cifra incredibilă de la ISU Dolj: 774 de angajați, dintre care 101 sunt rude între ei

Potrivit IGSU, la 31 decembrie 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al Județului Dolj avea 774 de cadre militare angajate, dintre care 101 au diferite grade de rudenie între ele. Asta înseamnă că rudele ocupă 13% din organigrama ISU Dolj.

Libertatea a expus în decembrie, folosind surse din interior, situația de la  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” Dolj, unde organigrama a devenit un arbore genealogic.

După articolul din Libertatea, generalul Dan-Paul Iamandi, șeful IGSU, a dispus un control, iar ancheta a confirmat dezvăluirile ziarului: în cadrul ISU Dolj „sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele”.

Publicitate
banner we radio