Ştiri locale

Peste 1.500 de puieți plantați în weekend în Őrkő, într-o acțiune organizată de Fundația Comunitară Covasna

Peste 120 de voluntari, printre care și copii, au participat sâmbătă la o acțiune de plantare organizată de către Fundația Comunitară Covasna, în cadrul programului de educaţie ecologică şi civică „Poarta Soarelui”.

Acțiunea a avut loc în apropierea fostei cariere de piatră din cartierul Őrkő, unde pe parcursul acestei săptămâni vor mai fi plantați alți 3.500 de puieți.

Publicitate

Directoarea executivă a Fundației, Bereczki Kinga a transmis că pentru protejarea puieților proaspăt plantați, Primăria Sfântu Gheorghe va săpa un șanț în jurul zonei, și va amplasa mesaje de atenționare la intrarea în perimetru.

„Sâmbătă, 125 de participanți, elevi, pedagogi, familii cu copii mici, colective de muncă ale firmelor, au participat la o acțiune de plantare organizată de către Fundație în cadrul programului Poarta de Soare. Am plantat în total 1500 de puieți, într-o atmosferă bună de muncă. Înainte am curățat terenul, am strâns 10 pungi de gunoi pe care salariații Tega i-au și preluat, după care inginerul Bereczki Barna a prezentat fazele și regulile de plantare. (…) A fost o acțiune în care oamenii s-au implicat cu plăcere și spiritul de lucru a rămas până în ultimul moment al plantării. Cei 3500 de puieți rămași vor fi plantați pe parcursul săptămânii. Administrația locală va asigura siguranța terenului, după ce plantarea va fi finalizată, terenul va fi încercuit cu șanț și vor fi amplasate table de avertizare la intrările pe zona de plantație”, a transmis directorul executiv al Fundației Comunitare Covasna.

Apel la responsabilitate

Reprezentanții Fundației fac apel la responsabilitatea comunității față de puieții proaspăt plantați, care sunt fragili, și pot fi afectați de acțiunile oamenilor în zonă.

„În timpul acțiunii am oprit mai mulți motocicliști care se îndreptau spre teren. Motocicletele, ATV-urile reprezintă cele mai mari pericole pentru puieții fragili plantați, astfel apelăm la responsabilitatea lor comună față de mediu, atunci când circulă în zonă sau în împrejurimi”, a mai transmis conducerea Fundației.

Fundaţia Comunitară Covasna a fost înfiinţată în 2010 la iniţiativa mai multor întreprinzători locali şi lideri de organizaţii civile, care şi-au propus să creeze un fond de dezvoltare a comunităţii locale şi să investească resursele în domenii importante precum educaţie, sănătate, protecţia mediului, cultură, economie şi sport, introducând astfel o nouă formă de filantropie, cea a „donaţiilor responsabile”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio