Ştiri locale

Pesta porcină africană și trichineloza se extind la mistreţii din judeţ

Conducerea DSVSA Covasna anunţă că după ce în 2019 au fost semnalate mai multe cazuri de pestă porcină africană la efectivele de mistreț găsiți morți pe fondurile de vânătoare nr. 2 Brăduț, nr. 3 Cormoș și nr. 4 Herculean, în zilele precedente s-a diagnosticat un caz de pestă porcină africană la un mistreț vânat, de această dată pe fondul de vânătoare nr. 5 Baraolt.

„Au fost în preajma Crăciunului pe fondul de vânătoare Benedek, în zona Comandău, două cazuri de trichineloză, au fost confiscate mai multe carcase pentru că erau în acelaşi congelator şi, conform procedurii, acele carcase care intră în contact cu cea infectată se confiscă. Astăzi ni s-au comunicat tot din zona Benedek şi de la Aita Mare. Până acum nu am avut astfel de cazuri, dar având în vedere faptul că de pe fondul de vânătoare Benedek deja este al treilea sau al patrulea caz, trebuie să fim foarte atenţi cu mistreţii din zona respectivă pentru că s-ar putea să fie o zonă mai afectată”, ne-a declarat directorul DSVSA Covasna, dr. Sikó-Barabási Sándor.

„La pestă focarele nestinse le avem în zona Baraolt, pe primele două fonduri de vânătoare: Herculian şi Brăduţ. Focarul se va stinge peste doi ani de la ultimul caz confirmat. Dacă vom mai constata şi alte cazuri vom prelungi această perioadă. În total sunt 7 animale găsite. Acesta de azi depistat la Baraolt este primul caz depistat printre mistreţii vânaţi, celelalte au fost printre mistreţii morţi”, ne-a mai spus şeful DSVSA Covasna.

Publicitate