Ştiri locale

Personalul medical de la Urgențe și ambulanțierii covăsneni au primit o nouă donație din partea Asociației Salvatore

Continuă demersul de ajutorare a cadrelor medicale în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Asociația Salvatore a achiziționat un nou lot de viziere de protecție, care au fost deja donate Serviciului de Ambulanță și Unității Primiri Urgențe a Spitalului Județean.

Și de această dată, echipamentele au fost fabricate la Sfântu Gheorghe, de echipa WIEB Toys, fiind realizate cu ajutorul unor imprimante 3D.

Publicitate

În cursul zilei de vineri, 50 de viziere au fost înmânate medicilor și asistenților de pe Ambulanță, și alte 40 au ajuns la personalul de la Urgențe.

„Am achiziționat alte 90 de viziere pentru Ambulanță și pentru UPU Sfântu Gheorghe. Sunt cele mai bune dispozitive de protecție împotriva virsului SARS-CoV-2, asigură protecția întregii fețe, și sunt ușor de dezinfectat și de curățat (…) În aceste momente deosebite este important să avem grijă unii de alții. Le dorim multă sănătate tuturor angajaților!”, ne-a transmis președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

De la începutul pandemiei COVID-19, reprezentanții Asociației au făcut mai multe donații către unitățile medicale din județ, constând în materiale și echipamente de protecție.

Primele 100 de viziere au fost donate în luna martie, în urma unei ample campanii de strângere de fonduri, iar în luna mai aceștia au achiziționat două lămpi UV bactericide cu ozon pentru sterilizarea aerului din încăperi pe care le-au donat, de asemenea, către Ambulanță și Unitarea de Primiri Urgențe.

În luna septembrie, ambulanțierii covăsneni au primit un lot de 60 de combinezoane de protecție, astfel încât să își poată desfășura activitatea în condiții de siguranță, donația fiind posibilă atunci cu sprijinul financiar al unei societăți comerciale din Sfântu Gheroghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio