Ştiri

Persoanele trecute prin boală şi vaccinate nu vor avea nevoie de a treia doză de vaccin anti-COVID

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, precizează că persoanele din România care au avut Covid și s-au și vaccinat cu schema completă nu vor putea să primească o a treia doză de vaccin.

Valeriu Gheorghiță a fost întrebat în conferința săptămânală desfășurată marţi despre cum va fi administrată a treia doză de vaccin în România:

Publicitate

În ordinea în care am început campania de vaccinare, administrarea dozei trei va începe cu personalul medical, persoanele vulnerabile (peste 65 de ani), persoane cu afecțiuni cronice și progresiv, criteriul fiind acela de a avea cel puțin șase luni de la schema completă de vaccinare. Practic, progresiv, vor fi introduse și celelalte categorii eligibile. Va fi inclus la început și personalul social din centrele de îngrijire și rezidenții în căminele de bătrâni”.

Reporter: Sunt excluși cei care au făcut ambele doze și au trecut și prin boala, nu?

Da, practic nu considerăm că un al patrulea stimul important al răspunsului imun ar mai aduce beneficii semnificative. Tocmai de aceea, pe acest mod, cei ce au o schemă completă de vaccinare și istoric de trecere prin boală fie înainte de prima doză, fie între cele două doze sau după ce au fost vaccinate, nu mai au nevoie de a treia doză“.

Publicitate
banner we radio