Ştiri locale

Persoanele izolate la domiciliu la Sfântu Gheorghe şi Întorsura Buzăului nu prezintă simptome de infectare cu coronavirus

Prefectul judeţului Covasna, Iulian Constantin Todor, a declarat marţi că niciuna dintre persoanele izolate la domiciliu, venite recent din Italia, nu prezintă simptome de infectare cu coronavirus.

Acesta a precizat că familia care a venit la Întorsura Buzăului din Lombardia a decis să mai amâne câteva zile întoarcerea în Italia, iar un bărbat, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va rămâne la secţia de Boli infecţioase până când va primi rezultatul testelor făcute de Institutul „Matei Balş” din Bucureşti.

„Sunt trei cetăţeni italieni, respectiv doi adulţi şi un copil, o familie, care s-au deplasat în România plecând în data de 18 februarie din zona Lombardia, dar nu din comunele care sunt sub carantină, şi s-au deplasat la Milano până în data de 20 când au aterizat în Otopeni. Au fost izolaţi la domiciliul rudelor din Întorsura Buzăului la care au venit, au fost verificaţi de o echipă din partea Direcţiei de Sănătate Publică şi nu prezintă simptome, niciun fel de semne că ar putea fi purtători ai acestui virus. Dumnealor doresc să părăsească ţara şi am cerut confirmarea de la Ministerul Sănătăţii dacă pot pleca, iar acesta a confirmat că pot pleca. S-a întocmit o listă prin declararea numelor persoanelor cu care au intrat în contact ca, în ideea în care vor apărea ceva semne specifice, să poată fi contactate toate persoanele”, a declarat prefectul Iulian Todor.

Cea de-a doua persoană venită din Italia cu autoturismul personal, împreună cu familia sa, a sunat la 112 pentru că avea febră şi a fost transportată de ISU la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

„Testele pe care le-au făcut la Sfântu Gheorghe nu au confirmat că ar fi purtătorul virusului, dar au fost recoltate probe care au fost transmise la Institutul ‘Matei Balş’, iar persoana a fost internată la secţia de Boli Infecţioase din Sfântu Gheorghe şi izolată. Familia sa a rămas izolată la domiciliu timp de 14 zile”, a mai spus prefectul Iulian Todor.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio