Ştiri locale

Percheziţii în Covasna! Trei covăsneni reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Zeci de mii de țigarete au fost confiscate și trei persoane au fost reținute în urma unor percheziții efectuate de către polițiștii de la Serviciul de Combatere a Crminalității Economice al I.P.J. Covasna, în cooperare cu cei din Bacău și Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.

Polițiștii au efectuat, vineri 4 august 2017, 24 de percheziții la domiciliile sau reședințele unor persoane fizice, precum și la sediile unor persoane juridice de pe raza județelor Covasna, Brașov și Bacău.

Publicitate

În urma perchezițiilor au fost confiscate 151.199 fire de ţigarete de contrabandă, 19,30 kg de tutun vrac și țigarete deteriorate, o armă neletală deţinută în mod ilegal, precum și 7.157 lei, sumă provenită din săvârșirea de infracțiuni. Valoarea totală a bunurilor confiscate se ridică la 98.267 lei.

În fapt, șapte persoane sunt bănuite că, în perioada apilie-august 2017, ar fi avut preocupări de natura contrabandei cu produse din tutun, prin faptele săvârșite creându-se un prejudiciu de circa 83.000 de lei la bugetul de stat.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, tot atâtea persoane fiind conduse la audieri. Față de o femeie de 47 de ani și doi bărbați de 48 și, respectiv, 27 de ani, toți din județul Covasna, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, netimbrate sau timbrate necorespunzător şi nerespetarea regimului armelor şi muniţiilor.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Publicitate
banner we radio