Ştiri locale

Percheziții DNA la Primăria Sfântu Gheorghe! Vezi răspunsul primarului Antal Árpád

Procurorii Direcției Națională Anticorupție (DNA) efectuează miercuri dimineață, 17 februarie, percheziții în municipiul București și județele Covasna și Brașov, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2010-2014.

\”În cursul zilei de 17 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județele Covasna și Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice\”, se arată în comunicatul DNA.

Anchetatorii efectuează descinderi în cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe. Potrivit Realitatea TV, oamenii legii au suspiciuni că, prin faptele de corupție comise în perioada 2010-2014, s-ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Sunt verificate contracte finanţate de la bugetul Primăriei din Sfântu Gheorghe pentru servicii de utilităţi publice, reabilitarea unor drumuri din localitate, dar şi pentru reabilitarea iluminatului public.

Prin aceste contracte, din bugetul local s-ar fi deturnat un milion de euro, sume reprezentând comisioane către firme care au majorat nejustificat consturile acestor servicii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Primarul Antal Árpád: Sunt liniştit că adevărul iese întotdeauna la iveală

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a adus lămuriri cu privire la percheziţiile DNA care au loc în această zi la Primărie. Redăm mai jos mesajul integral:

“DNA a venit la Primăria Sfântu Gheorghe din cauza a unui contract încheiat între Primărie şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (din această sumă am renovat străzi şi iluminatul public). Acest contract a fost controlat de Curtea de Conturi acum 2 ani. Pentru că acest gen de contract este foarte inovativ şi foarte nou, bazat pe proceduri folosite de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare  şi de Banca Mondială, autorităţile române nu prea înţeleg contractul. Nu a înţeles nici Curtea de Conturi, de aceea ne-a reclamat la DNA.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a trimis punctul său de vedere în timpul controlului efectuat de Curtea de Conturi şi a confirmat că totul este conform procedurii şi este legal, este în regulă.

Instituţiile financiare internaţionale au dreptul să desfăşoare alte tipuri de licitaţii publice în România, pentru că ei aşa funcţionează, ca un stat.

Instituţia care ne-a furnizat banii trebuie să ne avizeze absolut tot, dacă nu avem acordul de la ei nu putem cheltui niciun eurocent, dar autorităţile române nu înţeleg treaba asta.

Dacă numai adevărul îi interesează pe ei, atunci este foarte simplu, dacă însă au şi alte ţeluri vom vedea în următoarele 24 de ore. Nu mă tem, pentru că adevărul iese întotdeauna la iveală.”

 

Publicitate
banner we radio