Ştiri locale

Pensiunile covăsnene ANTREC, rezervate în proporție de 85% pentru Crăciun. Prețurile pachetelor au crescut cu circa 25%

Pensiunile covăsnene afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) sunt rezervate în proporție de circa 85% pentru Crăciun, însă turiștii vor scoate mai mulți bani din buzunar în acest an, prețurile pachetelor fiind cu circa 25% mai mari, pe fondul scumpirilor la utilități. Tot pe fondul scumpirilor, o parte dintre administratorii pensiunilor vor scoate din meniuri tradiționala pomană a porcului.

Vicepreședintele ANTREC Covasna, Daragus Attila, a precizat că și în acest an la mare căutare sunt unităţile turistice care oferă servicii wellness, iar prețurile pachetelor variază în funcţie de oferte, pornind de la 450 lei / persoană – cel mai ieftin, și până la 2.000 de lei pentru 3 nopţi all-inclusive, pentru pachetele care includ petrecerea din noaptea dintre ani.

Publicitate

„La capitolul rezervări pentru Crăciun stăm bine, gradul de ocupare e de cam 85%, iar pentru Revelion mai sunt locuri, suntem pe la 55%. Mulți au scos porcul viu din meniu, pentru că de Revelion era pomana porcului, se făcea foc de tabără, era vin fiert, dar s-a scumpit foarte mult porcul viu, și dacă va rămâne așa, nu va mai intra în meniu. În rest, vom avea cam aceleași oferte. S-au scumpit puțin și prețurile, cam cu 25%, din cauza facturilor. Cel mai scump este pachetul all-inclusive de 4 zile și 3 nopți, cu noaptea de Revelion inclusă și carnavalul, costă vreo 2.000 de lei, iar cel mai ieftin pachet pornește de la 450 de lei. Unii vor aduce DJ, dar la prețul de 2.000 de lei va fi și muzică live, normal, dar și pomana porcului”, ne-a explicat Attila Daragus.

Potrivit acestuia, în funcție de condițiile meteo, turiștii se vor putea plimba cu trăsurile trase de cai prin zăpadă, iar unităţile turistice vor pregăti pachete wellness, muzică live și diverse activităţi pentru cei care petrec mai multe nopți în județ.

„Programe vor fi destule, wellness-ul e la căutare, iar majoritatea pensiunilor au ciubăr”, a mai spus vicepreședintele ANTREC Covasna.

Ca în fiecare an, majoritatea turiştilor vin din sudul țării şi aleg pensiunile covăsnene în special pentru preparatele tradiţionale, obiceiurile specifice, dar și pentru aerul curat de munte.

În prezent, reţeaua Asociației Naționale de Turism Rural Ecologic și Cultural din județul Covasna are incluse 29 de pensiuni.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio