Ştiri locale

Pedibus revine din 6 septembrie. Odată cu începerea noului an școlar vor fi reluate traseele spre școlile din Sfântu Gheorghe

Programul Pedibus a fost lansat în luna mai a anului trecut sub forma unei inițiative a Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care s-a dorit motivarea elevilor din oraş să meargă la școală pe jos, iar de atunci acesta s-a bucurat de un real succes și a continuat să fie dezvoltat conform cerințelor venite din partea locuitorilor.

Şi în noul an școlar, elevii vor fi însoțiți la școală în fiecare săptămână de către alți șoferi adulți de Pedibus (sportivi, actori, politicieni, pedagogi, medici, șefi de instituții, reprezentanți ai presei, organizații civile, asociații etc.). De data aceasta, programului i se vor alătura și mulți voluntari noi: echipa de organizare a Zilelor Sportive, dentiști și asistenți medicali, reprezentanți ai industriei alimentare, cum ar fi cei din lanțul Bertis – acestea sunt doar câteva exemple dintre cei care au acceptat provocarea Pedibus.

Publicitate

„Suntem încântați să putem organiza programul Pedibus și în acest an școlar. Aștept cu nerăbdare să văd noi fețe, să observ reacțiile copiilor și să aud feedback-ul din partea acestora. Pe parcursul verii, am lucrat pentru a crește numărul de participanți, creând noi trasee. Vom continua să-i recompensăm cu premii speciale pe copiii care merg pe jos în fiecare zi. Scopul nostru este de a ne asigura că copiii continuă să se distreze în drum spre școală și că ajung acolo cu bună dispoziție. La fel ca în anul școlar trecut, și în acest an avem o mulțime de surprize și lucruri noi”, a spus Székely Kincső, coordonatoare a programului Pedibus.

Pe lângă cele 7 trasee deja existente, în acest an școlar programul Pedibus se extinde cu un nou traseu în cartierul Simeria. Acesta va porni de la sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Jókai Mór, Kós Károly și József Attila, deservind elevii a 5 școli: Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, Colegiul „Székely Mikó”, Liceul de Arte „Plugor Sándor”, Liceul Teologic Reformat. Astfel, numărul total al traseelor Pedibus se ridică la 8, iar lungimea totală a acestora depășește 13 km. Pentru a acoperi această distanță, Pedibus are nevoie zilnic de cel puțin 18 șoferi, așadar coordonatorii programului îi îndeamnă pe cei care au posibilitatea, să se ofere voluntari pentru a-i însoți pe elevi până la școală.

„Mă bucur că, odată cu începerea anului școlar, programul Pedibus revine. Am încercat să încorporăm în planificare experiența de anul trecut. Așteptăm cu nerăbdare să-i primim pe copii, atât pe cei care sunt deja participanți activ ai Pedibus, cât și pe cei noi. Sper că vom reuși să ne adresăm și părinților. Aceștia s-au familiarizat cu programul și îndrăznesc să încredințeze copiii voluntarilor Pedibus. Ne-am convins că copiii care merg pe jos până la școală timp de 15-30 de minute ajung la lecții mai veseli și mai fericiți. Trup și suflet sănătos! De asemenea, am adăugat un nou traseu la program. Scopul nostru este de a convinge mai mulți elevi să aleagă acest mod mai sănătos de a ajunge la școală: mergând dimineața pe jos. Bineînțeles, și anul acesta ne asigurăm că vor fi multe surprize”, a mai adăugat Kondor Ágota, de asemnea coordonatoare a programului Pedibus.

Între 6 – 9 septembrie, șoferii Pedibus-ului vor fi cei din echipa de organizare a Zilelor Sportive, iar pe parcursul anului nu doar că se vor alătura noi voluntari, ci participanții vor avea parte și de multe alte surprize, fiind recompensați în continuare cu premii speciale pentru faptul că aleg în fiecare dimineață să se alăture programului Pedibus și să meargă la școală pe jos.

Informații utile despre programul Pedibus, dar și despre traseele acestuia pot fi găsite AICI.

Adulții care doresc să-i însoțească dimineaţa pe copiii care participă la programul Pedibus pot contacta organizatorii la numărul de telefon 0744830819 sau prin e-mail la kincso.szekely@sepsi.ro.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
Publicitate
banner we radio