Ştiri locale

Patru tineri de 16 şi 17 ani, vinovaţi pentru vandalizarea statuii lui Mihai Viteazul

Polițiștii din Sfântu Gheorghe au identificat patru tineri cu vârste de 16 și 17 ani, care în noaptea de vineri spre sâmbătă se aflau la Grupul Statuar „Mihai Viteazul”. Doi dintre aceștia sunt bănuiți că au vopsit și inscripționat părți ale soclului, și au dislocat mai multe plăci de marmură, potrivit reprezentanților IPJ Covasna.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Publicitate

„În urma unor activități investigative, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul de Investigații Criminale au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, bănuiți de faptul că în noaptea de 4 spre 5 iunie 2021 s-ar fi deplasat la Grupul Statuar Mihai Viteazul din municipiul Sfântu Gheorghe, iar doi dintre aceștia ar fi vopsit și inscripționat părți ale grupului statuar, dislocând, totodată, mai multe plăci de marmură din partea dreaptă a soclului, timp în care, ceilalți doi ar fi asigurat locul faptei, pentru a nu fi surprinși”, transmit reprezentanții IPJ Covasna.

Reamintim că soclul Grupului statuar Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe a fost vandalizat în weekend de persoane necunoscute, care au scris cu vopsea albă  „TRIANON 1920” şi au desenat un steag al Ungariei.

Vineri, aproape 200 de persoane, majoritatea venite din alte judeţe, au sărbătorit în Piaţa Mihai Viteazul  împlinirea a 101 de la semnarea Tratatului de la Trianon, care a consfinţit destrămarea Imperiului austro-ungar şi unirea Transilvaniei cu România.

Tot vineri, cu câteva ore înainte de manifestarea organizată de Asociaţia „Calea Neamului”, peste 200 sute de persoane de etnie maghiară au comemorat împlinirea a 101 de la semnarea „dictatului” de la Trianon în cadrul unei adunări organizate de Consiliul Naţional Secuiesc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, ambele acţiuni desfăşurându-se paşnic, fără incidente.

Publicitate
Publicitate
banner we radio