Ştiri locale

Patru milioane de euro, fonduri europene, investiţi într-o fabrică de lactate din Târgu Secuiesc

O fabrică de lactate, în care s-au investit aproape patru milioane de euro din fonduri europene, va fi finalizată până la sfârşitul acestui an în municipiul Târgu Secuiesc.

Potrivit senatorului UDMR de Covasna Fejer Laszlo Odon, iniţiatorul Cooperativei Agricole Târgu Secuiesc, viitoarea fabrică va procesa zilnic circa 35.000 de litri de lapte colectaţi de la fermierii din zonă şi din împrejurimi.

Publicitate

„În trei ani s-au investit patru milioane de euro din fonduri europene ca să facem o fabrică de lapte, care a fost cândva la Târgu Secuiesc, dar a fost desfiinţată. Noi am pornit să facem această fabrică de lapte ca să ajutăm fermierii din zona Târgu Secuiesc. (…) Cooperativa Agricolă Târgu Secuiesc are un nou aliat mare, Asociaţia Bălţata Românească din Hărman, şi încercăm să producem 35.000 de litri de lapte pe zi. Momentan, şi constructorii din Italia sunt aici şi montează aceste utilaje şi în decembrie va fi finalizată această fabrică. Rămâne birocraţia, anul viitor o să înceapă testările, trebuie să obţinem licenţele şi aprobările necesare ca să punem în funcţiune. Unii zic că o să dureze trei luni de zile, alţii, şase luni de zile, dar important e că am finalizat fabrica, e gata luna aceasta, patru milioane de euro din fonduri europene şi o să ajutăm fermierii să aibă speranţă în viitor, să nu-şi vândă vacile, ci să cumpere vaci”, a declarat Fejer Laszlo Odon.

Produsele se vor găsi pe piaţă atât sub marca Kezdi Lacto, cât şi Bălţata Românească.

„O să pornim cu două produse, marca Târgu Secuiesc – Kezdi Lacto şi marca Bălţata Românească, cu care o să mergem în toată ţara”, a mai spus acesta.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio