Ştiri locale

Patru incendii în ultimele 24 de ore în judeţul Covasna

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii covăsneni au fost solicitați să intervină la două incendii izbucnite în localitățile Brețcu și Baraolt, după ce vineri după-amiază, alte două focuri au fost stinse de militari în localitățile Borosneu Mic și Ozun.

Vineri seară, în jurul orei 21, un apel la 112 anunța că s-a produs un incendiu la o casă de locuit din comuna Brețcu.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de lucru Brețcu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, iar în sprijinul lor au venit și colegii din cadrul Secției de pompieri Târgu Secuiesc cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, precum și pompierii voluntari din cadrul SVSU Brețcu.

Intervenția pompierilor de localizare și lichidare a incendiului a durat mai bine de două ore, iar flăcările au cuprins acoperișul casei de locuit pe o suprafața de circa 220 mp, mobilierul din interior și diferite bunuri. În momentul izbucnirii incendiului nu se afla nimeni în casă, iar cauza probabilă o reprezintă un scurcircuit electric provenit de la un aparat electric lăsat nesupravegheat.

În jurul orei 02:00, pompierii din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la un bloc de locuințe din orașul Baraolt. Până la sosirea echipajului la fața locului, au acționat pompierii voluntari din cadrul SVSU Baraolt și o ambulanță SAJ.

Flăcările se manifestau la un apartament situat la etajul 1, iar locatarii din blocul de locuințe s-au autoevacuat.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă fumatul în timpul somnului, au ars mobilier, materiale textile și de hârtie din interiorul apartamentului.

Echipajul medical a asistat trei persoane la fața locului, iar două dintre acestea au fost transportate la spitalul din orașul Baraolt. Proprietarul apartamentului a suferit arsuri minore la mâna stângă, iar o femeie a fost intoxicată cu fum.

Vineri, pompierii din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe au intervenit la alte două incendii, produse in localitățile Boroşneu Mic și Ozun.

Potrivit ISU Covasna, în primul caz, incendiul s-a produs la un grajd de animale iar la faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Animalele au fost evacuate din grajd de către cetățeni.

În al doilea caz, un echipaj de pompieri și o ambulanță SAJ au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție metalică situată pe un teren viran.

Cele două incendii au fost stinse de către pompierii militari și voluntari.

„La Boroșneu Mic a ars un grajd pe o suprafață de aproximativ 40 de mp, iar cauza probabilă a incendiului o reprezintă un arc sau o scânteie electrică provenită de la un bec aflat în anexa gospodărească. La intervenția de la Ozun, flăcările se manifestau la o baracă metalică, folosită de o persoană drept locuință, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Echipajul medical a transportat proprietarul construcției la UPU cu arsuri minore la nivelul capului. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă jarul sau scânteile provenite de la un mijloc de încălzire improvizat”, a transmis ISU Covasna.

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio