Info Trafic, Ştiri locale

Patru accidente rutiere în weekend în judeţul Covasna. O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 5 au fost rănite

La finalul săptămânii, pe drumurile din județ au fost înregistrate mai multe accidente de circulație.

Sâmbătă, 19 august 2017, pe DJ 121 între Catalina și Târgu Secuiesc a avut loc un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, aflat la volanul unui autoturism, a efectuat o manevră de depășire fără a se asigura corespunzător, și a lovit frontal un alt autoturism care circula regulamentar pe sensul opus. În urma impactului conducătorul mașinii lovite, un bărbat de 54 de ani, și-a pierdut viața.

Publicitate

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Un alt eveniment rutier a avut loc tot sâmbătă, în jurul orei 10:30, pe strada 1 Decembrie 1918 dn Târgu Secuiesc. Din cercetări s-a stabilit că un bărbat în vârstă de 29 de ani, care conducea un motociclu, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulație și a acroșat cu roata din spate un autoturism care circula regulamentar. Motociclistul a fost rănit ușor în urma acestui eveniment.

Duminică, 20 august 2017, în jurul orei 13:00, pe DN 10, în apropierea localități Crasna, a fost înregistrat un alt accident rutier. În acest caz două autoturisme, care circulau în aceeași direcție, s-au ciocnit după ce conducătorul unuia dintre acestea nu a păstrat o distanță suficientă în mers. Doi minori de 8 și 13 ani au suferit răni ușoare.

Un alt eveniment rutier a avut loc duminică, pe DN 11B la intrarea în Tâgu Secuiesc, în jurul orei 18:00. Din cercetări a reieșit că un bărbat în vârstă de 55 de ani, care se deplasa cu bicicleta fiind sub influența băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat și a căzut pe trotuarul situat pe partea dreaptă a direcţiei sale de mers. Biciclistul a suferit leziuni ușoare, iar în urma testării cu etilotestul s-a stabilit că avea o alcoolemie de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările în toate aceste cazuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să manifeste prudență atunci când circulă pe drumurile publice și să respecte regulile de circulație. Asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre, păstrați, întotdeauna, o distanță de siguranță suficientă între autovehicule și nu conduceți dacă ați consumat băuturi alcoolice.

(IPJ Covasna)ţ

Foto: hirmondo.ro

Publicitate
Publicitate
banner we radio