Ştiri locale

Pasionații mașinilor de epocă își dau din nou întâlnire la „Retroparada toamnei” de la Sfântu Gheorghe

Mai multe maşini și motociclete retro vor putea fi admirate la sfârşitul acestei săptămâni, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, unde va avea loc o nouă ediție „Retroparada toamnei” organizată de Retromobil Club România.

Publicitate

Thomas Perpits, unul dintre organizatori, ne-a precizat că la evenimentul care va avea loc în data de 13 octombrie sunt aşteptaţi aproximativ 150 de participanţi, din mai multe judeţe, care deţin maşini vechi de peste 30 de ani, iar în program sunt cuprinse o expoziţie dar şi tradiţionala paradă a automobilelor pe străzile oraşului.

„Aşteptăm în jur de 100-150 de participanţi, cu aproximativ 70 de vehicule. Pe lângă mărcile autohtone româneşti: Dacia, Skoda, Trabant; vor fi şi Mercedes, Opel, Volkswagen, Audi, toate maşini clasice şi retro, dar vom avea şi motociclete. Cea mai veche maşină care vine este un Wanderer din 1938, avem un Volkswagen din 1952, motociclete de provenienţă rusească „IJ” copia  DKW-ului german, din 1948-1955. Condiţiile pentru ca o maşină să fie considerată de epocă trebuie să aibă minim 30 de ani vechime şi să fie conservată sau restaurată şi să aibă caracteristicile din fabricaţie, să nu fie modificată (…) Judeţele limitrofe vin întotdeauna şi participă, Braşov, Mureş şi Harghita sunt prezente la eveniment, şi avem şi membri ai cluburilor din Italia, de la Triumph şi Alfa Romeo. Sperăm să ţină timpul cu noi. Dacă plouă vin oameni mai puţini pentru că dacă ai o bijuterie în garaj, pe ploaie n-o scoţi”, ne-a declarat Thomas Perpits.

Potrivit acestuia, expoziția se va desfăşura în Piaţa Libertăţii, începând cu ora 10:00 și până la 13:00, când vehiculele vor porni în paradă pe străzile orașului, urmând ca la ora 14:00 participanţii să se îndrepte spre comuna Bodoc.

Posesorii de vehicule istorice care vor să participe la ediția din acest an a „Retroparadei toamnei” se pot înscrie la faţa locului, în ziua evenimentului, până la ora 11:00.

Prima ediție „Retroparada toamnei” a fost organizată la Sfântu Gheorghe în 2015, cu scopul de a reuni pasionaţii de automobile clasice şi de epocă

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate