Ştiri locale

Pasionații de călătorii moto își dau întâlnire în weekend la cabana Bodvaj din Bățanii Mici

Cabana Bodvaj din Bățanii Mici devine, în acest sfârșit de săptămână, locul de întâlnire al pasionaților de călătorii prin lume călare pe motocicletă, dar nu numai. „Horizons Unlimited 2022”, ajuns în acest an la a 3-a ediție, este organizat de Asociația de
Turism și Ecologie CovAlpin, Carpathian 2 Wheels Guide și Visit Covasna, iar la eveniment sunt așteptați circa 80 de participanți.

Horizons Unlimited Romania este o întrunire a călătorilor, indiferent de mijlocul de transport folosit. Este un eveniment internațional pe care echipa Carpathian 2 Wheels Guide l-a adus acum 4 ani în România. Acum suntem la a treia ediție și ne dorim sa ne extindem cat mai mult în anii următori. Această întrunire este pentru oricine își dorește să călătorească. Noi încercăm să aducem cât mai mulți călători care își spun poveștile aici, sub forma unei prezentări de o oră. Mai avem workshop-uri pe diverse teme legate de călătorii: cum să îți pregătești o motocicletă pentru aventură, ce aparatură foto-video să iei cu tine sau cum să folosești aplicații mobile cu hârtii offline pentru orientare în teren”, ne-a transmis președintele CovAlpin, Andrei Tiberiu Poștoacă.

Publicitate

Întâlnirea anuală internațională Horizons Unlimited 2022 va avea loc în perioada 26-28 august, iar printre cei care și-au anunțat deja intenția de participare se numără în special pasionați de călătorii pe motocicletă din România, dar și din țări precum Bulgaria, Ungaria, Germania, Slovacia sau Marea Britanie. În cadrul reuniunii, motocicliștii vor avea ocazia să descopere câteva din cele mai pitorești atracții ale județului Covasna.

„Pasionații de călătorii moto din România sunt majoritari, datorită distanței mici până la locația evenimentului, Cabana Bodvaj. Străinii vin din Bulgaria, Ungaria, Germania, Slovacia, Marea Britanie dar avem o australiancă și o americancă plecate de multe luni de acasă și care acum au ajuns și prin România. Practic, călători din toată lumea se vor reuni pentru a împărtăși cu ceilalți aventurile și experiențele lor (…) Zona Baraoltului este una bogată în atracții: în primul rând cadrul natural, apele minerale, sălbăticia, apoi partea de cultură și tradiții și, nu în ultimul rând, gastronomia. Am căutat în mod special să le oferim participanților produse specifice zonei, în marea lor majoritate cumpărate de la țărani. Pâinea de casă coaptă la vatră, pălinca, kurtosul, brânzeturile oierilor covăsneni și, bineînțeles, gulașul”, ne-a mai transmis președintele CovAlpin.

Ghid cu trasee moto și 4×4

În paralel, organizatorii evenimentului lucrează în prezent la la un ghid cu trasee moto în Carpații Orientali, care va cuprinde atât trasee pe asfalt, cât și de off-road care pot fi parcurse în mod legal pe motocicletă sau 4×4.

„Ne dorim să punem în valoare această regiune, pe care noi o descoperim treptat și de care ne-am îndrăgostit de mulți ani. Carpathian 2 Whels Guide a publicat până acum 5 ghiduri cu trasee moto pe asfalt și off-road: Munții Apuseni, Touring România, Off-road România, Trasee off-road în Bosnia Herțegovina și Trasee în Transilvania plus un atlas rutier al României”, a transmis Andrei Tiberiu Poștoacă.

Noul ghid, care va fi lansat cel mai probabil la începutul anului viitor, va fi tipărit în 3 limbi și va avea un tiraj de 1.200 exemplare. Ghidul cuprinde informații detaliate despre cele mai spectaculoase rute, atracțiile turistice, oferta de cazări și restaurante disponibile în zonă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio