Ştiri locale

Parc cultural şi Outdoor Cinema pe timpul verii, în Parcul Memorial ’56 din Sfântu Gheorghe

Un cinema în aer liber şi un parc cultural în care, pe timpul verii, vor fi susţinute concerte şi spectacole se vor deschise începând de joi în municipiul Sfântu Gheorghe.

Organizatorii, Casa municipală de cultură „Kónya Ádám” şi Cinematograful Arta aflate în subordinea Primăriei Sfântu Gheorghe, au precizat că seria de evenimente, denumită generic „ParCult”, va avea loc în Parcul Memorial ’56.

„Scopul seriei de evenimente este de a revitaliza viaţa socială, care ne-a lipsit multora dintre noi în ultimele luni. În serile de vară, ParCult va deveni locaţia relaxării, a divertismentului şi a distracţiei, unde tinerii şi vârstnicii, respectiv cei care au familii, se pot întâlni într-un mediu sigur şi prietenos”, menţionează organizatorii, într-un comunicat de presă.

În perioada 2 iulie – 29 august vor avea loc o serie de concerte susţinute de artişti locali şi din împrejurimi, spectacole de dans popular şi vizionări de filme.

În cadrul Outdoor Cinema vor fi proiectate, cu sprijinul Asociaţiei Filmtett, cinci filme artistice maghiare de succes realizate în ultimii ani, respectiv „Tovarăşul Draculici”, „Valan – Valea îngerilor”, „Lajko, ţigan în Cosmos”, „Sper să mori data viitoare” şi „Brazilieni”.

Proiecţiile vor începe joi seară, de la ora 21:30, iar concertele din data de 10 iulie cu trupa White Betty, urmată de Four Trombone Quartet şi BRVLG (Borvilági), noul proiect al formaţiei Evilági, de formaţiile The Crazy Plumbers, Snaps Vocal-Band şi Free Connection.

Biletele de film pot fi cumpărate de la Cinematograful Arta, iar pentru concerte, de la Biroul de organizare evenimente culturale din Piaţa Libertăţii.

Organizatorii menţionează că vor acorda atenţie deosebită măsurilor sanitare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Participarea la eveniment va avea loc conform normelor sanitare în vigoare care se aplică în prezent: ca urmare, ocuparea locurilor se va face în ordinea sosirii, numărul locurilor fiind limitat din cauza respectării distanţei corespunzătoare între participanţi”, se mai arată în comunicat.

(Agerpres)

Publicitate