Ştiri locale

Parasolarele viitorului skatepark din Sfântu Gheorghe au fost doborâte de două ori în ultima lună din cauza vântului puternic. USR Covasna cere autorităților locale să remedieze „imediat și definitiv” problemele

Conducerea USR Covasna solicită „în spirit constructiv” autorităților locale din Sfântu Gheorghe să remedieze „imediat și definitiv” problemele legate de siguranța viitorului skatepark, amenajat în apropierea Sălii Sporturilor „Szabó Kati”, după ce parasolarele au fost doborâte de două ori în ultima lună din cauza vântului puternic.

Cel mai recent „incident” s-a petrecut duminică seara, când carabinierele care leagă cablurile parasolarelor de stâlpii de susținere au cedat din cauza vijeliei puternice. Într-un comunicat de presă dat publicității luni, conducerea USR Covasna punctează că „pentru a putea fi operațional, skateparkul are nevoie de toate elementele de siguranță”, având în vedere că locația „se va umple de viață cât de curând”.

În spirit constructiv dorim să atragem atenția asupra problemelor recurente care se ivesc la Skate-Park Sfântu Gheorghe, o locație mult așteptată de copiii noștri. Primele probleme au fost sesizate de noi în data de 26.07.2023, când în urma vântului iscat stâlpii de susținere a parasolarelor au fost smulşi, rupţi. A doua ocazie când am constatat probleme la viitorul Skate-Park a fost în data de 03.09.2023, când cablurile de susținere a parasolarelor au fost rupte de vânt. Dorim să atragem atenția autorităților locale că aceste probleme semnalate trebuie remediate cu efect imediat și trebuie remediate definitiv, ținând cont că această locație se va umple de viață cât de curând. Pentru a putea fi operațională, locația are nevoie de toate elementele de siguranță. Susținem total această investiție a autorității locale și suntem parteneri în toate demersurile Primăriei Sfântu Gheorghe care aduce plus-valoare comunității noastre”, se arată în comunicatul transmis de conducerea USR Covasna.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Tóth-Birtan Csaba, ne-a declarat că, cel mai probabil, a fost vorba despre o greșeală din construcție, care va trebui remediată, subliniind că „nu se poate ca la fiecare furtună să se strice umbritoarele”. Lucrarea nu a fost încă dată în folosință, din fericire, iar autoritățile locale dau asigurări că recepția skatepark-ului nu se va face până nu se vor găsi soluții, astfel încât utilizatorii să îl poată folosi în deplină siguranță.

„Probabil că este o greșeală din construcție și va trebui remediată, sau reproiectată, fiindcă nu se poate ca la fiecare furtună să se strice aceste parasolare. Voi verifica, oricum încă nu este recepționat și nu se va recepționa până când proiectantul și constructorul nu găsesc un mod de rezolvare care să fie durabil”, a spus Tóth-Birtan Csaba.

Viitorul skatepark amenajat în spatele stadionului municipal din cartierul Simeria dispune de o pistă de skateboarding, o pistă de pump track pentru sportivii intermediari și avansați, precum și de zone de odihnă şi relaxare.

Skatepark-ul este realizat din beton acoperit cu un strat de asfalt, suprafață pe care au fost montate bare, elemente din metal, beton și lemn, precum și elemente de tip „quarter pipe”, „half pipe”, sau „spine”, pistele fiind realizate în 3 trepte de dificultate: pentru începători, intermediari și avansați. Potrivit autorităților locale, odată inaugurat, va putea găzdui inclusiv competiții internaționale, fiind cel mai modern skatepark din Transilvania.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio