Ştiri locale

Paradă pe motociclete a ajutoarelor lui Moș Nicolae, azi la Sfântu Gheorghe și Covasna

Aproximativ 50 de motociclete decorate cu luminițe de sărbători vor defila, luni, pe străzile din Sfântu Gheorghe și Covasna, însă tradiționala paradă aduce câteva noutăți față de anii trecuți. În weekend, ajutoarele lui Moș Nicolae au pregătit 2.200 de pachete cu dulciuri, iar dimineață au pornit să distribuie o parte dintre ele în grădinițele și creșele din municipiu, având în vedere că în timpul ultimei ediții oamenii s-au îngrămădit pentru a primi cât mai multe cadouri.

Cele aproximativ 50 de motociclete „îmbrăcate” festiv vor trece prin Chilieni, Coșeni, Câmpul Frumos și Reci, înainte de a se întoarce la Sfântu Gheorghe, iar de la ora 17:30 se vor afla în parcarea Sepsi Value Centre, unde doritorii vor putea face selfie-uri cu ajutoarele Moșului.

Publicitate

„Am reușit să facem 2.200 de pachete. Pornim spre Chilieni, Coșeni, Câmpul Frumos și Reci, după care la 09:30 pornim spre Sfântu Gheorghe. La ora 17:30 vom fi la Sepsi Value Centre, apoi vom merge la Covasna, unde vom împărți cadouri în centrul orașului”, ne-a spus Márk János, unul dintre organizatorii acțiunii.

Decizia de a nu mai distribui cadouri în timpul paradei de la Sfântu Gheorghe a fost luată după ce, anul trecut, în încercarea de a primi mai multe pachete cu cadouri, unele persoane s-au urcat pe motociclete, și chiar l-au rupt sau zgâriat oglinzile.

„Oamenii se înghesuiau să primească cât mai multe cadouri, au fost și cazuri în care s-au rupt oglinzile motocicletelor, ne-au rupt costumele de Moș de pe noi, se suiau pe motociclete ca să ajungă cât mai aproape de cadouri. Nu am cuvinte să spun ce au putut face unele persoane ca să primească mai multe pachete cu cadouri… Tocmai de asta am decis că în acest an vom duce cadourile la grădinițe, le vom înmâna direct copiilor, iar seara vom face parada”, ne-a spus Márk János, în urmă cu două săptămâni.

La Sfântu Gheorghe prima paradă pe motociclete a ajutoarelor lui Moș Nicolae a avut loc în 2019, modelul fiind preluat de la o Asociație din Statele Unite ale Americii care organizează de mulți ani astfel de acțiuni.

(Ioana Ardeleanu)

 

 

Publicitate
banner we radio