Ştiri locale

Paradă militară şi demonstraţie aviatică la Sfântu Gheorghe, de Ziua Naţională

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, sâmbătă, în Piaţa Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe de câteva sute de persoane, care au asistat, printre altele, la o paradă militară şi la o demonstraţie aviatică susţinută de Aeroclubul Teritorial Braşov.

Festivităţile au început dimineaţă cu un Te Deum la Catedrala Ortodoxă din municipiu, de unde oamenii au pornit în marş către statuia voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului, unde au avut loc ceremoniile militare şi religioase. Pe tot traseul aceştia au fluturat steaguri tricolore şi au cântat cântece patriotice.

Publicitate

În faţa mulţimii, prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a dat citire unui mesaj de unitate şi solidaritate naţională transmis de cei 100 de români din judeţ care, în urmă cu cinci zile, au plecat într-un marş cu căruţele către Alba Iulia, urmând traseul parcurs de străbunii lor în anul 1918.

În aplauzele mulţimii, structurile subordonate Ministerului Afacerilor Interne au defilat prin faţa statuii voievodului Mihai Viteazul, iar, la finalul manifestării, mai multe avioane ale Aeroclubului „Iosif Silimon” din Braşov au survolat piaţa în care mulţimea s-a prins într-o tradiţională horă a Unirii.

Click AICI pentru a vedea înregistrarea VIDEO a paradei militare.

Autorităţile locale şi judeţene nu au participat nici în acest an la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României.

Atât primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, au declarat, anterior sărbătorii, că respectă Ziua Naţională, dar că nu vor participa la manifestări fără a putea lua cuvântul şi a vorbi despre prevederile Declaraţiei de la Alba Iulia din 1918 privind drepturile minorităţilor naţionale, drepturi care, în opiniile lor, nu au fost respectate de statul român.

O defilare cu torţe a militarilor Garnizoanei Militare Sfântu Gheorghe pe străzile oraşului a avut loc tot pe 1 decembrie, de la ora 18.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio