Ştiri locale

Parada cârnaţilor, Întâlnirea muzicii şi dansului popular şi Conferinţa regională de turism, printre evenimentele din noiembrie în judeţul Covasna

Parada cârnaţilor, Întâlnirea muzicii şi dansului popular şi Conferinţa Regională de Turism se numără printre evenimentele care vor avea loc în luna noiembrie în judeţul Covasna.

Conferinţa Regională de Turism, care se va desfăşura în perioada 9-10 noiembrie la Băile Balvanyos, se adresează, în principal, antreprenorilor şi furnizorilor de servicii din domeniul turismului din regiune, respectiv proprietarilor unităţilor de cazare, managerilor de restaurante, agenţiilor de turism şi altor furnizori de servicii, dar şi organizaţiilor de turism locale şi regionale, instituţiilor de învăţământ şi tuturor celor interesaţi să înceapă o afacere în industria turismului.

Publicitate

Conferinţa va oferi celor prezenţi o imagine de ansamblu asupra situaţiei turismului regional şi viitorului acestuia, precum şi posibilitatea de a se pune la curent cu cele mai noi tendinţe, tehnologii şi inovaţii.

Cea de-a 33-a ediţie a Întâlnirii Muzicii şi Dansului Popular, organizată de Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” din Sfântu Gheorghe, va începe vineri, 10 noiembrie, cu un flashmob în Piaţa Libertăţii din municipiu şi va continua sâmbătă, la Arena Sepsi, cu spectacole de muzică şi dans popular.

„În ultimii ani, evenimentul s-a transformat într-unul dintre cele mai importante evenimente folclorice din Ţinutul Secuiesc, îmbogăţind programul cultural al oraşului Sfântu Gheorghe. An de an, dansatorii şi muzicienii invitaţi oferă publicului o experienţă folclorică valoroasă”, au precizat organizatorii.

Castelul Mikes din localitatea Zăbala va găzdui, pe 18 noiembrie, un concert de cameră susţinut de violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder Voicu, acompaniat de pianista Sînziana Mircea.

Tot la castelul de la Zăbala va avea loc, pe 25 noiembrie, Parada cârnaţilor, unul dintre cele mai longevive festivaluri gastronomice din judeţul Covasna, ajuns la cea de-a 18-a ediţie.

Detalii privind evenimentele pot fi găsite pe site-ul Visit Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio