Ştiri locale

Până vineri mai pot fi trimise fotografii pentru concursul BookFace din cadrul Târgului de carte SepsiBook  

Organizatorii Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook așteaptă până vineri, 12 aprilie, fotografii ale pasionaților de lectură, pentru concursul „BookFace”. Juriul va desemna cele mai bune trei fotografii, iar publicul va vota încă un câștigător, imaginile trimise urmând să fie utilizate pentru crearea unui colaj care va fi expus în cadrul evenimentului, în perioada 23 – 26 mai, la Arena Sepsi. Potrivit organizatorilor, concurenții care vor înscrie cele mai bune trei fotografii și câștigătorul votului publicului vor primi câte un pachet de cărţi.

„Alege o carte, fie de pe raftul tău, fie din bibliotecă. Fă o fotografie cu coperta cărții, astfel încât subiectul (poţi fi tu sau un prieten) și/sau decorul (poate fi un obiect, un peisaj etc.) să completeze imaginea de pe copertă. Încarcă fotografia în formularul de AICI până pe 12 aprilie. Include titlul și autorul cărții, numele tău, respectiv adresa de e-mail, și faptul că eşti de acord cu prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR)*.  Urmărește pagina de Facebook SepsiBook, unde va avea loc şi un vot public pentru fotografiile trimise. Juriul va desemna cele mai bune trei fotografii, iar publicul va vota încă un câștigător! Ce va judeca juriul? Creativitatea, cât de bine se integrează coperta cărții în mediul înconjurător și unicitatea. Ce poţi câștiga? O super experiență şi un pachet valoros de cărți”, transmit organizatorii.

Conform regulamentului, imaginile trebuie să fie încărcate pe Google Form în format .jpg sau .png, cu o dimensiune minimă de 2 MB și maximă de 10 MB. Organizatorii își rezervă dreptul de a nu folosi imagini de rezoluție foarte mică pentru colajul tipărit.

Votul publicului se va desfășura pe pagina de Facebook SepsiBook, pe baza reacțiilor de tip „like”, „care” și „heart”. Câștigătorul votului va fi autorul fotografiei cu cele mai multe reacții.

„Nu vor fi acceptate imagini generate de inteligența artificială. Cartea aleasă trebuie să fie o carte existentă (prin urmare, te rugăm să incluzi autorul și titlul), nu pot fi tipărite coperţi ale unor cărţi fictive și fotografiate cu acestea. Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica din concurs orice lucrare care este suspectată că folosește inteligența artificială; care prezintă conținut obscen sau ofensator”, mai transmit organizatorii.

Votul publicului se va derula în perioada 16-30 aprilie, iar jurizarea va avea loc în perioada 30 aprilie – 7 mai, urmând ca anunțarea rezultatelor și festivitatea de premiere să aibă loc pe 26 mai, la Arena Sepsi.

Pe lângă standurile editurilor participante, la cea de a III-a ediție a Târgului de Carte și Festivalului de Literatură Contemporană SepsiBook vor fi amenajate o scenă mare, un podium, AdoleScena și Universul Copiilor, în care vor avea loc evenimente culturale și de divertisment pentru toate vârstele și preferințele, însă nu vor lipsi nici ofertele culinare. Mai multe detalii despre eveniment AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio