
„Orice idee simplă poate deveni o afacere de succes” – motto-ul campaniei „Made in Covasna”
Trei tineri din municipiul Sfântu Gheorghe – Vlad Manolăchescu, Igyártó Réka şi Adrian Duruş (reprezentanți ai unei agenții de publicitate) – au lansat proiectul „Made in Covasna” prin care îşi propun să descopere idei de afaceri şi să sprijine materializarea lor.
Ei au afirmat că proiectul lor este susţinut de mai mulţi oameni de afaceri care sunt dispuşi să investească bani în cele mai reuşite planuri. Campania se adresează în primul rând tinerilor din judeţul Covasna, dar, în anumite condiţii, pot depune proiecte şi cei din alte zone ale ţării.
„Orice idee simplă poate deveni o afacere de succes, acesta este motto-ul campaniei noastre, iar proiectul a pornit în urma discuţiilor avute cu partenerii noştri, din dorinţa de a veni în ajutorul tinerilor care au idei, dar nu au bani pentru a le pune în practică. (…) Multor tineri le e frică să facă un credit, le e frică să aplice pentru fondurile europene din cauza birocraţiei şi atunci ne-am gândit să venim noi în sprijinul lor, să încercăm să îi ajutăm. (…) Să nu ne mai plângem că nu avem bani, nu avem locuri de muncă sau că salariile sunt mici. Hai să vedem şi ce idei au tinerii, să vedem cât de inventivi sunt tinerii din ziua de azi la nivel de afaceri şi să-i ajutăm să se dezvolte din punct de vedere antreprenorial. Deci, tinerii vin cu proiectele, partenerii noştri vin cu finanţarea”, a declarat ieri, pentru Agerpres, Vlad Manolăchescu.
El a menţionat că oamenii de afaceri din spatele acestei campanii nu au impus un buget maxim pentru proiecte, în schimb vor decide pe care le vor finanţa. „Nu s-a stabilit o limită de buget. (…) Desigur, dacă cineva vrea să facă o fabrică de o sută de milioane de euro nu o să putem finanţa, dar ne putem gândi la sume de zeci de mii de euro pe proiect, poate chiar mai mari dacă vorbim de un proiect foarte interesant. (…) După înscriere, vom selecta proiectele şi vom merge cu ele la finanţatori, ei vor spune de care sunt interesaţi şi cu cine vor să se asocieze. (…) Vrem idei concrete, fezabile, din orice domeniu, cultură, mediu, afaceri, social, economic, absolut orice”, a spus Vlad Manolăchescu.
Potrivit acestuia, tinerii din alte judeţe pot obţine finanţare doar dacă proiectele lor vor fi implementate în judeţul Covasna. Şi persoanele trecute de 40 de ani pot obţine finanţare dacă vin cu o „super idee de afaceri”.
Adrian Duruş a subliniat că în spatele campaniei sunt „oameni potenţi din punct de vedere financiar”, iar rolul echipei din care face parte este de a intermedia legătura acestora cu tinerii. „Le oferim tinerilor un cadru în care să-şi prezinte ideile. (…) Au mai fost acţiuni de acest gen, dar în general au rămas la stadiul de proiecte, eventual au fost premiate cu câteva mii de lei. Noi ne diferenţiem prin faptul că avem finanţare, avem în spatele nostru oameni potenţi din punct de vedere financiar, care pot dezvolta cam orice fel se afacere, pot sprijini punerea în practică a ideilor”, a afirmat Adrian Duruş.
Proiectele pot fi depuse până pe data de 27 martie la Agenţia de publicitate „Stormer Advertising” din Sfântu Gheorghe, pe site-ul căreia – www.stormer.ro – poate fi găsit şi regulamentul de participare. Aplicanţii vor trebui să prezinte o descriere a planului de afaceri, oportunitatea proiectului, sustenabilitatea în piaţa locală, suma necesară dezvoltării afacerii şi perioada de recuperare a investiţiei.
În ultima etapă a campaniei va fi organizată o gală în cadrul căreia tinerii selectaţi vor fi puşi faţă în faţă cu oamenii de afaceri pentru a-i convinge să investească în proiectele lor.
Oana Mălina Negrea / Agerpres
Detalii despre această campanie găsiţi şi AICI
