Ştiri locale

Organizatorii festivalului gastronomic Taste of Transilvania invită lucrătorii din HoReCa plecați peste hotare să se întoarcă pe meleagurile natale

Organizatorii festivalului gastronomic Taste of Transylvania, care se va desfăşura în perioada 12-15 septembrie în satul de vacanţă Boroş, comuna harghiteană Lunca de Sus, îi invită pe lucrătorii din HoReCa originari din Transilvania să revină pe meleagurile natale pentru a demonstra că gastronomia locală „este într-adevăr de clasă mondială”.  

Potrivit acestora, scopul evenimentului, ajuns în acest an la a treia ediție, este deschiderea unor noi capitole în cultura gastronomică transilvană, redescoperirea tradițiilor și salvarea moștenirii de la dispariție.  

Publicitate

„În atenția lucrătorilor în HoReCa originari din Transilvania. Veniți acasă pentru un weekend în care puteți demonstra că gastronomia transilvăneană este într-adevăr de clasă mondială. Să ne punem pe harta pieței internaționale a HoReCa. Dacă lucrezi ca ospătar, bucătar sau manager în domeniul HoReCa, ești persoana potrivită să ni te alături la festivalul Taste of Transylvania 2024! Fă-ți timp pentru a stabili conexiuni, pentru că noi credem că o comunitate puternică este cheia pentru a stimula scena gastronomică. Susținem această întoarcere acasă, deoarece credem că experiența voastră în ospitalitatea internațională are valoare și acasă. Visăm asta sub forma diverselor workshopuri, prezentări tematice și mese rotunde, veriga lipsă ești doar TU. Dacă cunoașteți lucrători în HoReCa care ar dori să se alăture acestei inițiative interesante, transmiteți-le această postare!”, au transmis organizatorii festivalului.

Potrivit acestora, ediția din acest an le va oferi participanților și o serie de programe culturale și muzicale, programul urmând să fie dezvăluit în lunile următoare.

Amintim că la ediția de anul trecut a festivalului gastronomic, printre cei 22 de expozanți s-au numărat și 6 localuri din județul Covasna, respectiv Szikra (Sfântu Gheorghe), GastroLab Restaurant & Terrace (Balvanyos), INdiVINO (Sfântu Gheorghe), Orka (Sfântu Gheorghe), Fabrica de brânzeturi Arkäse (Arcuș) și B The Hotel (Sfântu Gheorghe).

Conform regulamentului, participanții pot utiliza doar ingrediente specifice zonei, existând și o listă de ingrediente interzise, cum ar fi: fructele de mare, fructe şi legume exotice, avocado-ul şi orice ingredient care nu este specific sau tradiţional în Transilvania.

Anul trecut, programul evenimentului a cuprins și cel mai mare spectacol cu drone din România (peste 300 de drone), iar printre cei 40 de speakeri invitați s-a numărat și István Veres, originar din Târgu Secuiesc, primul maestru bucătar cu stea Michelin din România și cel mai tânăr chef din estul Europei care a primit această distincţie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio