Info Trafic, Ştiri locale

Opt şoferi rămaşi fără permis şi amenzi de 27.000 de lei în ultimele trei zile în judeţul Covasna

 

În primele zile ale minivacanței de 1 decembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 100 de poliţişti au acţionat, în medie, zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere rutiere din județ, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.

Publicitate

Prezenţa activă a poliţiştilor și conduita corectă adoptată de cetățeni au făcut ca, atât infracțiunile comise cu violență cât și accidentele rutiere grave să lipsească din peisaj, în prima parte a acestei minivacanțe.

Începând din 30 noiembrie 2017, până sâmbătă seară, poliţiştii au intervenit la 38 de evenimente, dintre care 21 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant delict trei persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni.

De joi până sâmbătă au fost constatate 11 infracţiuni, dintre care 2 contra persoanei, 5 contra patrimoniului și 4 la regimul siguranței rutiere.

Pentru abaterile de natură contravenţională, poliţiştii au aplicat în aceste trei zile, 85 de sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier. Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 27.000 de lei.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 59 de sancţiuni contravenţionale, au retras 2 certificate de înmatriculare şi au reţinut 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Polițiștii vor acționa în continuare, pentru a se asigura că cei care au fost plecați în această minivacanță, să se întoarcă în siguranță acasă.

Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, ţinând cont de condiţiile meteo, polițiștii de la rutieră  se află în teren și acţionează pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave.

Celor care se deplasează cu autoturismul personal, polițiștii le recomandă:

Nu porniți la drum fără să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, echipați-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectați semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie. ATENŢIE LA POLEI!

Conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante și folosiţi luminile de întâlnire pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, iar pe cele de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă

Nu uitați că toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă , iar prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pentru a preveni furturile din autovehicule, autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse, la vedere, obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS etc.)! De asemenea, manifestați multă prudență atunci când vi se solicită ajutorul! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

Dacă optaţi pentru o călătorie cu trenul:

Fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului! În astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare.

Nu încredinţaţi niciodată copiilor sarcina să vă supravegheze bagajele! Asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete sau în alte puncte aglomerate din gară.

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

Păstraţi portofelul şi banii într-un buzunar interior, cât mai aproape de corp şi asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

Compartimentul Relaţii Publice

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

 

Publicitate
banner we radio