Ştiri locale

OPC Covasna, amenzi de peste 30.000 de lei unor restaurante din Sfântu Gheorghe. Trei localuri închise temporar

Mai multe localuri din Sfântu Gheorghe au fost sancționate de Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Covasna, în urma unor controale derulate în ultimele săptămâni, valoarea totală a amenzilor aplicate pentru neregulile constatate fiind de 31.000 de lei.

În plus, comisarii OPC au dispus suspendarea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor constatate, în cazul a 3 localuri. La unul dintre acestea s-au descoperit, printre altele, aparate și ustensile de bucătărie neigienizate și preparate care trebuie servite calde, depozitate în agregate frigorifice. Între timp, restaurantul și-a reluat activitatea, după ce neregulile au fost remediate.

Publicitate

În total, 13 unități de alimentație publică din județ au fost controlate de comisarii OPC Covasna în cadrul Comandamentului de iarnă, desfășurat în perioada 15 decembrie 2022 – 13 ianuarie 2023, toate sancțiunile fiind aplicate unor localuri din Sfântu Gheorghe.

„Abaterile constatate au fost: utilizarea unor agregate frigorifice, hote neigienizate, cu urme de rugină, depuneri de gheață, chedere rupte, şi a unui aragaz cu resturi alimentare arse; prezența pavimentului neigienizat; folosirea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, bureți de sârmă, coş de gunoi fără capac; preparate finite care trebuie servite calde, depozitate în agregate frigorifice; folosirea unor materii prime cu data limită de consum depășită; utilizarea unor produse alimentare fără elemente de identificare, sau pentru care nu s-a putut determina data fabricației; nerespectarea vecinătății în spațiul frigorific; folosirea unor spații de cazare fără efectuarea operațiunilor de dezinfecție. Amenzile contravenționale aplicate totalizează 31.000 lei, toate fiind aplicate la Sfântu Gheorghe”, se mai arată în răspunsul comisarilor OPC Covasna.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio