Ştiri locale

OPC a amendat Kaufland pentru șarpele din magazinul din Sfântu Gheorghe

Comisarii OPC Covasna au amendat sâmbătă dimineață Kaufland Sfântu Gheorghe cu 10.000 de lei și au confiscat 68 de cutii de roșii cherry și aproape 6 kilograme de smochine, după ce vineri după masa clienții au găsit un șarpe la unul dintre raioanele magazinului. (Știrea inițială)

La solicitarea echipei We Radio Sfântu Gheorghe, reprezentanții magazinului ne-au transmis că în urma verificărilor făcute, s-a constatat că șarpele ieșise dintr-o cutie cu smochine proaspete aduse din Turcia.

„În această dimineață am desfășurat un control în magazinul respectiv și am sancționat operatorul economic în cauză cu suma de 10.000 lei pentru neasigurarea măsurilor de protejare a clienților. Înainte de a expune aceste produse, operatorul avea obligația să le verifice ca nu cumva acestea să conțină vreun corp străin. Au fost retrase de la comercializare 5,96 kg smochine în valoare totală de 146 lei și 68 de cutii a câte 50gr de roșii cherry în valoare de 575 lei”, ne-a precizat reprezentantul CJPC Covasna, Onica Csaba.

Acesta ne-a precizat că verificările la operatorul economic vor continua și în perioada următoare.

Șarpele a fost lichidat de angajații magazinului

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare (DSP) Covasna, Siko Barabasi Sandor a declarat pentru Agerpres că a fost vorba despre un şarpe de casă, în lungime de aproape 70 de centimetri, inofensiv pentru om, specie protejată de lege, care a fost lichidat de angajaţii supermarketului.

(Ioana Ardeleanu)

banner we radio