ONG-urile se pot înscrie în Programul MOL pentru sănătatea copiilor
Fundația pentru Comunitate a lansat înscrierile pentru ediția din acest an a programului național „MOL pentru sănătatea copiilor”, care finanțează proiectele de terapie emoțională și expresive, având ca scop reabilitarea psihosocială a copiilor cu afecțiuni cronice, în curs de recuperare după afecțiuni grave sau a copiilor cu dizabilități.
Volumul total al sponsorizărilor care vor fi acordate este de 400.000 lei, iar plafonul maxim de finanțare per proiect este de 25.000 lei.
Organizațiile nonguvernamentale pot solicita finanțare până în data de 22 octombrie, prin completarea unui formular online, disponibil pe site-ul www.pentrucomunitate.ro, după crearea unui cont de utilizator.
Potrivit organizatorilor, sunt eligibile proiectele de terapie emoțională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experiențe şi acumulări personale, respectiv proiectele de terapie prin artă și cele de expresivitate artistică: instrumente vizuale, muzică, activităţi de autoexprimare creativă, individuale şi de grup.
„Dosarele vor fi analizate în prealabil de către experți, urmând ca cele calificate să fie evaluate de către un juriu de specialitate. Statutul de membru al juriului este incompatibil cu statutul de membru sau specialist al organizației înscrise la concursul de proiecte al ediției actuale. În vederea unei mai bune cunoaşteri a proiectelor depuse, după caz, Fundaţia Pentru Comunitate îşi rezervă dreptul de a-i invita la interviu pe solicitanţi, precum şi pe conducătorii proiectului. Decizia finală va fi luată de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, până la data de 30 noiembrie 2022”, transmis organizatorii, potrivit cărora, lista câştigătorilor va fi publicată pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.
Premiul „MOL pentru sănătatea copiilor” se acordă organizațiilor participante care derulează cele mai bune proiecte dintre cele finanțate în cadrul ediției actuale. Organizația premiantă câștigă dreptul de a derula un proiect susținut cu suma maximă de 25.000 lei în cadrul ediției următoare a programului, fără a se înscrie în concursul de proiecte.
Asociațiile și fundațiile interesate pot afla mai multe informații prin e-mail, la una dintre adresele: sanatate@pentrucomunitate.ro sau office@pentrucomunitate.ro, sau telefonic, la numerele: 0752 018 760 și 0755 045 699.
În cadrul ediției de anul trecut, 17 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale au primit câte o finanțare de cel mult 25.000 de lei, Centrul de Cercetări Subacvatice din județul Covasna, care s-a înscris cu programul „Reechilibrare”, fiind desemnat câștigător pentru al 5-lea an la rând. În total, 32 de beneficiari au luat parte la activităţile derulate începând cu luna iunie, la centrul My Lake de la Dalnic, grupul țintă fiind alcătuit din copii cu vârste între 6 şi 18 ani, cu deficienţe ușoare, grave, asociate, şi copii cu autism.
Alături de județul Covasna, au fost desemnate câștigătoare proiecte ale unor organizații din București, Bacău, Bihor, Cluj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Sibiu.
(Ioana Ardeleanu)