Ştiri locale

Olimpiu Floroian (PNL Covasna): „Românii din judeţ riscă să rămână fără reprezentare în Parlament dacă nu se prezintă la vot”

Liderul PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că românii din judeţ riscă să rămână fără reprezentare în Parlament dacă nu se vor prezenta la urne.

„În ultima perioadă au apărut, mai ales în mediul online, informaţii cum că sunt persoane care îndeamnă românii din judeţ să nu meargă la vot. Să nu meargă la vot! Nu ştiu deocamdată cine sunt aceste persoane, dar ar fi cel mai rău scenariu care s-ar putea întâmpla în judeţul Covasna, ca românii să nu iasă la vot. Să nu uităm că la trecutele alegeri locale în Sfântu Gheorghe s-a scos un singur consilier român, în situaţia în care mandatele trecute au fost patru consilieri. Asta ar însemna că dacă românii nu vor ieşi la vot de data aceasta nu vor mai fi reprezentaţi în Parlament. Ce se va întâmpla cu acest procent de 25% români din judeţul Covasna? Este totuşi un sfert din populaţia judeţului, cine-i va reprezenta şi cum? Îndemnul meu este ca românii să iasă la vot şi să voteze după preferinţele pe care le au, nu neapărat trebuie să voteze partidul din care facem noi parte, dar trebuie să iasă la vot pentru că numai în felul acesta pot fi reprezentaţi”, a subliniat Olimpiu Floroian.

Publicitate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, prezentă la conferinţa de presă, a declarat că PNL Covasna formează o „echipă serioasă”, iar Olimpiu Floroian, care candidează pentru Camera Deputaţilor, este un „om cu certe abilităţi manageriale”.

„Am venit să le urez succes colegilor mei. Sunt o echipă serioasă. Lucrez cu domnul Floroian şi în activitatea mea profesională, este un om serios, este un om care are certe abilităţi de manager şi sunt convinsă că şi aici, în judeţ, dar şi în activitatea lui parlamentară va rămâne acelaşi om riguros care va şti să reprezinte nevoile reale ale judeţului şi să le transforme în proiecte de acte normative utile pentru dumneavoastră”, a afirmat Violeta Alexandru.

Lista PNL Covasna este deschisă de Jean Leaua şi Anca Băilă la Senat şi de Olimpiu Floroian şi Felicia Muntean la Camera Deputaţilor.

La alegerile parlamentare din 2016, UDMR Covasna a obţinut patru mandate, dintre care trei în Camera Deputaţilor şi unul la Senat, iar celelalte două mandate, unul de deputat şi unul de senator, au fost atribuite Partidului Mişcarea Populară, în urma redistribuirii voturilor la nivel naţional.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio