Ştiri locale, Video

O nouă petiție pentru salvarea sălii de gimnastică din Sfântu Gheorghe

Antrenorul covăsnean Liviu Botoş a lansat luni o nouă petiție online pentru salvarea sălii de gimnastică a Liceului Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe, în care până nu demult își desfășurau antrenamentele de gimnastică artistică cei aproximativ 60 de copii înscriși la Clubul Sportiv Municipal.

Sala se află într-o stare avansată de degradare, fiind un real pericol pentru gimnaști, și deși de-a lungul timpului s-au căutat soluții pentru renovarea imobilului sau relocarea activității, până în prezent acest lucru nu a fost posibil.

Publicitate

„Acoperișul clădirii se află într-o stare avansată de degradare, existând crăpături majore pe unde se infiltrează apa pluvială. Pereții prezintă, de asemenea, crăpături mari și deteriorări semnificative ale tencuielii exterioare. Aceeași stare de deteriorare se regăsește și în compartimentările interioare (vestiare, toalete), nu doar la pereții de rezistență și acoperiș. Ne exprimăm profunda îngrijorare privind posibilitatea producerii unor accidente datorate stării precare a clădirii”, se arată în textul petiției online adresată Consiliul Local Sfântu Gheorghe.

În luna iunie a acestui an, o petiție similară adresată Consiliului Judeţean Covasna şi Primăriei Sfântu Gheorghe a fost semnată de aproape 200 de persoane care solicitau repararea sălii, iar subiectul a fost abordat atât în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, cât și în ședința Consiliului Județean din 15 iulie, însă fără rezultat pozitiv.

Antal Árpád: „Sunt convins că se vor găsi soluții și pentru gimnastică”

Autoritățile locale au promis că până la începutul noului an şcolar se va încerca găsirea unei noi locaţii, însă cu mai puțin de o lună până la întoarcerea elevilor în băncile școlii, problema nu și-a găsit încă rezolvare.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád este convins că soluția ar fi descentralizarea, însă este de părere că se vor găsi soluții pentru salvarea gimnasticii în Sfântu Gheorghe.

„Sunt convins că se vor găsi soluții și pentru gimnastică, foarte multe probleme sunt din cauza faptului că nu s-a făcut descentralizarea pe diferite domenii, iar cluburile sportive municipale  aparțin de ministere, în loc să aparțină de municipalități. Cel din Sfântu Gheorghe chiar a avut performanță și chiar dacă am avut conflicte pe infrastructură eu chiar laud CSM-ul din Sfântu Gheorghe în ceea ce privește performanța. Anul acesta vom finanța activitatea în mod semnificativ, dar CSM-ul ar trebui să aparțină de Municipalitate pentru că foarte multe secții care n-au reușit să se integreze au pornit pe cont propriu și au ajuns de foarte multe ori într-o stradă înfundată. Din păcate așa s-a întâmplat și cu gimnastica, cu handbalul, dar încercăm să rezolvăm aceste probleme. Încercăm să salvăm ceea ce poate fi salvat pentru că tot ce înseamnă în acest moment sport de performanță, și care aparține de Minister, a intrat într-o disoluție”, a declarat primarul.

Petiția lansată luni, sub denumirea „Împreună putem salva gimnastica în Sfântu Gheorghe” a adunat până acum aproape 200 de semnături.

(Ioana Ardeleanu) 

Publicitate
banner we radio