Ştiri locale

O nouă ediţie Com’ON Sepsi așteaptă inițiativele tinerilor din Sfântu Gheorghe

Tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani, care locuiesc, învață sau lucrează la Sfântu Gheorghe și vor să se implice activ în viața comunității, sunt așteptați să înscrie, până în data de 13 august, inițiative culturale și creative în cadrul programului de bugetare participativă Com’ON Sepsi.

Ca o noutate, în ediția din acest an au fost introduse două categorii separate în gama de inițiative, una dintre acestea fiind „Tineri cu oportunități reduse”, iar pentru a încuraja accesul mai multor categorii tineri, echipele din grupa de vârstă 14-17 ani (inclusiv) vor concura într-o categorie specială.

Participarea este deschisă tuturor grupurilor formate din minimum 3 tineri, care doresc să implementeze o activitate la Sfântu Gheorghe, fiecare echipă putând face oricâte propuneri consideră, cu mențiunea că vor fi premiate cel mult două idei, dacă vor obține suficiente voturi din partea publicului.

Pentru a fi eligibile, propunerile ediției din acest an trebuie să aibă legătură cu cel puțin una dintre următoarele teme: comunitate, mediu de viață, cunoștințe, creație și stil de viață, respectiv să se adreseze locuitorilor din Sfântu Gheorghe, dar fără restricții în ceea ce privire locul de implementare (pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe, inclusiv Coșeni, Chilieni și Șugaș Băi).

„Căutăm acei tineri care vor să facă ceva, care știu de ce are nevoie comunitatea locală, ce ar face Sfântu Gheorghe și mai locuibil! Îi încurajez pe tineri să se înscrie în programul Com’ON Sepsi până pe 13 august. În ultima perioadă, Com’ON Sepsi a organizat tabere, ateliere de lucru, meciuri de fotbal, concursuri, spații renovate și multe activități creative, de consolidare a comunității”, a transmis primarul municipiului, Antal Árpád, într-o postare pe Facebook.

În cadrul programului, derulat de Asociația Culturală și de Tineret Prospero, Grupul PONT și Primăria Sfântu Gheorghe, ideile care primesc cele mai multe voturi primesc finanțare de câte 3.000 lei pentru implementare. Grupurile de inițiativă înscrise vor beneficia de sprijinul echipei Com’ON, care va organiza  ateliere tematice pentru dezvoltarea, promovarea și realizarea inițiativelor.

Înscrierile se încheie pe 13 august, la miezul nopții. Inspecția tehnică și evaluarea inițiativelor vor avea loc pe 14 august, iar în perioada 15 august – 4 septembrie (ora 15:59) locuitorii municipiului vor putea să voteze proiectele pe care doresc să le vadă implementate în toamna acestui an.

Participarea la inițiativele propuse trebuie să fie gratuită, iar evenimentele trebuie să aibă loc în perioada 9 septembrie – 10 decembrie. Regulamentul detaliat, AICI.

Înscrierea în prima etapă de concurs se face prin completarea și încărcarea online a unui formular de inițiativă, pe site-ul www.comonsepsi.ro.

Ajuns la cea de a cincea ediție, programul Com’ON Sepsi este bazat pe principiile bugetării participative și își propune implicarea cetățenilor într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei părți a bugetului public.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio