Ştiri locale

O nouă ediție a campaniei „Dăruiesc viață!” la Sfântu Gheorghe, vineri, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Pentru a marca Ziua Mondială a Donatorului, sărbătorită în fiecare an pe 14 iunie, Asociația de Tineret HÁRIT organizează o nouă ediție a campaniei „Dăruiesc viață!”, și îi invită pe tinerii din județul Covasna să doneze sânge. Acțiunea va avea loc vineri, între orele 08:00 și 11:00, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe (str. Banki Donat nr.15).

Pot dona sânge persoanele care au vârste cuprinse între 18 și 60 ani, greutate peste 55 kg, care nu au suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni și care nu se află sub tratament pentru afecțiuni precum hipertensiune, boli de inimă, boli renale, psihice, hepatice, endocrine, etc. Nu pot dona sânge femeile însărcinate, cele aflate în perioada de lăuzie, sau în perioada menstruală.

Donatorii trebuie să evite consumul de grăsimi și băuturi alcoolice cu cel puțin 48 de ore înaintea donării, însă este important să se hidrateze și să consume un mic-dejun sănătos în dimineața donării. 

Lansată în urmă cu 4 ani împreună cu Conferința Tineretului Maghiar din România (MIÉRT), campania „Dăruiesc Viață” își propune să sensibilizeze locuitorii județului și să le atragă atenția asupra importanței donării. 

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio