Ştiri locale

O fetiţă de trei ani din Vâlcele, rătăcită în pădure, găsită după o noapte de căutari

Miercuri seară, la ora 21:30, Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna a fost sesizat despre faptul că în jurul orei 17:00, o minoră a dispărut de la domiciliu din localitatea Vâlcele, ultima dată fiind văzută în proximitatea lizierei pădurii din apropierea casei.

În urma sesizării s-au format echipe de căutări, astfel că 28 de polițiști, 9 jandarmi, 8 pompieri militari, precum și lucrători silvici, voluntari de la Salvamont și zeci de cetățeni au cutreierat pădurea în căutarea fetiței.

Publicitate

Acțiunile de căutare au fost sistate după 5 ore și au fost reluate în această dimineață la ora 7:00 când minora a fost găsită în pădure, la aproximativ 2 km față de locuința sa. Aceasta era conștientă și a fost preluată de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulață pentru îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Polițiștii le recomandă părinților să nu își lase copiii nesupravegheați în apropierea zonelor împădurite. În joaca lor cei mici se pot îndepărta și rătăci fără să își dea seama.

De asemenea, în situația dispariției unui minor, sesizați în cel mai scurt timp autoritățile. Cu cât sesizarea este făcută mai repede cu atât cresc șansele ca minorul să fie găsit în cel mai scurt timp.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio