Info Trafic, Ştiri locale

O femeie şi doi copii, răniţi după ce o maşină a lovit un animal şi s-a răsturnat

Joi seară, în jurul orei 20:00, un bărbat de 33 de ani, care conducea un autoturism pe DN 13 E, a lovit, în zona km 32, un animal sălbatic aflat pe carosabil, după care a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma acestui eveniment, o femeie de 30 de ani și doi minori, ambii în vârstă de 6 ani, au suferit răni ușoare.

Publicitate

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Polițiștii atrag atenția asupra importanței purtării centurii de siguranță, iar în cazul copiilor, transportul acestora în dispozitive de siguranță omologate pooate salva vieți. Consecințele acestui eveniment puteau fi mult mai grave dacă minorii nu ar fi fost transportați așa cum prevede legislația în vigoare.

Potivit prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcție cu centuri de siguranță au obligația să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranță sau sunt transportați numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate.

Legislația interzice transportarea copiilor în vârstă de până la 3 ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță, cu excepția celor destinate transportului public de persoane și a taxiurilor dacă, în acestea din urmă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din față și se află sub supravegherea unei persoane, alta decât conducătorul auto.

Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță, doar dacă sunt fixați sau prinși cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii, instalat în autovehicul.

Copiii cu înălțimea de peste 135 cm pot fi transportați în autovehicule echipate cu sisteme de siguranță doar dacă poartă centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feței.

Copiii cu vârsta mai mare de 3 ani, având o înălțime de până la 150 cm, pot fi transportați în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranță speciale, doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunul din față. Aceștia trebuie să poarte, de asemenea, centuri de siguranță pentru adulți, reglate astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feței.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio