Ştiri locale

O femeie din Sfântu Gheorghe a dus la Poliţie 1.000 de lei găsiţi la un bancomat

Spiritul civic și corectitudinea unei femei din Sfântu Gheorghe au jucat un rol foarte important în găsirea proprietarului unei sume de bani.

În urmă cu o săptămână femeia s-a prezentat la Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe și a predat 1.000 de lei, declarând că a găsit banii într-un bancomat din oraș. După verificările efectuate polițiștii au reușit să identifice persoana căreia îi aparțineau banii și să stabilească împrejurările în care aceștia au rămas în bancomat – persoana respectivă a solicitat retragerea numerarului însă, cel mai probabil din grabă, a plecat înainte de a fi eliberați banii. Norocul său a fost că cea care a ajuns la bancomat a realizat că i se putea întâmpla oricând la fel și a dus banii la poliție. „M-am speriat când am văzut banii, apoi primul meu gând a fost că trebuie să îi duc la poliție. Banii nemunciți nu aduc noroc” – a spus femeia.

Publicitate

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, prin Comisar șef de Poliție Eugen Palade, a ținut să o felicite personal, doamnei fiindu-i înmânate, în semn de apreciere, o dimplomă de „Polițist Voluntar” și o plachetă personalizată.

„Am ținut să mulțumim și public pentru spiritul civic și onestitatea de care doamna a dat dovadă, prin gestul de a preda suma respectivă poliției, sumă care în final a ajuns înapoi la păgubit. Încurajăm atitudinea de acest fel și apreciem că asemenea fapte trebuie să fie o normalitate în societatea în care trăim” – Comisar șef de poliție Eugen Palade.

* * *

Polițiștii le reamintesc cetățenilor că Fapta de a nu preda în termen de 10 zile, un bun găsit, autorităţilor sau celui care l-a pierdut, ori de a dispune de acel bun ca de al său, constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altei persoane, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio