Ştiri locale

O familie de refugiaţi ucraineni aflată la Sfântu Gheorghe are nevoie de ajutor. Băiatul de 6 ani va suferi luna viitoare o intervenție chirurgicală

O familie de refugiați fugită din calea războiului izbucnit în Ucraina în urmă cu aproape 3 luni are nevoie de ajutor din partea persoanelor care pot să ofere puțin din puținul lor pentru a face o faptă bună.

Shevchenko Olena Anatoliivna este mama a doi copii: Artur, în vârstă de 6 ani, și Alisa, în vârstă de 15 ani. Când armata rusă le-a invadat țara, au lăsat totul în urmă și au fugit, împreună cu bunica celor doi copii, în speranța că la un moment dat se vor putea întoarce în locul care odată le-a fost casă. În luna martie, cei 4 au ajuns în județul Covasna și s-au stabilit la Sfântu Gheorghe, unde se află și în prezent.

Publicitate

În ultimele luni, au primit donații din partea mai multor oameni cu suflet mare, constând, printre altele, în haine, dulciuri, produse cosmetice, de igienă și de curățenie, jucării și încălțări, iar una dintre persoanele care a oferit astfel de donații ne-a contactat pentru a ne spune povestea lor.

Așa am aflat că în prezent copiii ar avea nevoie de hăinuțe de vară, întrucât atunci când și-au lăsat țara în urmă era frig, și nu și-au imaginat că vor petrece atât de mult timp departe de casă. Artur și-ar dori niște pantaloni scurți, dar și tricouri (mărimile 152 – 158), iar Alisa ar avea nevoie de îmbrăcăminte potrivită pentru o domnișoară de 15 ani.

Mama și bunica celor doi copii au primit recent haine, însă orice donație, chiar și în bani, este binevenită, întrucât familia, care este una extrem de modestă, are în continuare anumite lipsuri.

Olena spune că ar avea nevoie de un laptop, poate chiar unul folosit dar funcțional, însă la un preț accesibil, pe care să își permită să îl cumpere.

Mezinul familiei va trece printr-o intervenție chirurgicală, programată pentru data de 2 iunie, iar după ce se va recupera, în jurul datei de 10 iunie, familia intenționează să se mute la Sibiu, un oraș mai mare, unde copiii să aibă șansa să interacționeze și să socializeze cu alți copii aflați în situația lor.

Persoanele care doresc să ajute această familie pot lua legătura cu mama copiilor, prin mesaje (în limba engleză) la numărul de telefon 0799 637 377 și pe WhatsApp, sau pe Facebook: https://www.facebook.com/EverNeverUa.

Potrivit evidențelor Prefecturii Covasna, în prezent, la nivelul județului sunt cazați 33 de refugiați ucraineni, dintre care 16 în municipiul Târgu Secuiesc (8 adulți și 8 copii), 9 la Întorsura Buzăului (5 adulți și 4 copii), 6 în stațiunea Covasna (5 adulți și un copil), respectiv 2 la Baraolt (un adult și un copil).

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio