Info Trafic, Ştiri

O cisternă cu acid sulfuric s-a răsturnat pe DN 1, lângă Câmpina, şi a luat foc. Şoferul a fost găsit mort

O cisternă încărcată cu 40 de tone de acid sulfuric s-a răsturnat pe DN 1, în apropierea municipiului Cîmpina, Prahova, şi a luat foc, acroşând o ţeavă de gaze. Şoferul a fost găsit mort sub cisternă.

Şoferul unei cisterne încărcate cu 40 de tone de acid sulfuric a pierdut controlul volanului, miercuri dimineaţă, în jurul orei 4.00, iar autocisterna s-a lovit de un cap de pod de pe marginea DN1, răsturnându-se la kilometrul 91, în dreptul municipiului Câmpina.

Publicitate

În urma impactului, cisterna a acroşat o ţeavă de gaze şi a luat foc, incendiul pornind de la capul-tractor şi cuprinzând întregul vehicul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, în incendiu au ars capul-tractor şi gaze scurse din conductă, însă nu s-au produs scrugeri de acid sulfuric din încărcătură.

Mai multe echipaje ale ISU Prahova au fost mobilizate şi, din cauză că încărcătura este extrem de periculoasă, traficul rutier a fost complet blocat pe DN 1, fiind deviat prin municipiul Cîmpina.

Şoferul cisternei, un bărbat a fost găsit mort sub cisternă.

Autorităţile din Prahova au luat legătura cu reprezentanţii firmei căreia îi aparţine cisterna, iar la ora transmiterii acestei ştiri aşteaptă ca aceştia să decidă dacă se va încerca repunerea pe roţi a acesteia cu ajutorul unei macarale sau transvazarea acidului sulfuric din interiorul cisternei.

Publicitate
Publicitate
banner we radio