Ştiri

Numele membrilor „Goodbye to Gravity” decedați în Colectiv, duse pe Marte de sonda InSight

Sonda spaţială InSight a NASA, care a ajuns luni noapte pe planeta Marte, i-a omagiat pe membrii formaţiei Goodbye to Gravity care au murit după incendiul de la clubul Colectiv, purtând numele lui Alex Pascu, Bogdan Lavinius, Vlad Ţenea şi Mihai Alexandru.

Numele celor patru artiști care au murit în urma incendiului din ”Colectiv” au fost scrise, alături de ale altor pământeni, pe un microcip pus la bordul sondei InSight.

Publicitate

Pe pagina de Facebook a formaţiei Goodbye to Gravity îi sunt aduse mulţumiri germanului Andreas Schönhofen, fan al trupei, “pentru minunata sa iniţiativă comemorativă”, “astfel onorând memoria lor în afara lumii noastre şi în eternitate”, scrie News.ro.

„În memoria celor patru membri decedaţi ai trupei «Goodbye to Gravity» am adăugat numele acestora în misiunea InSight către Marte unde vor rămâne pentru totdeauna. Arta și numele trupei sunt strâns legate de călătoriile în spaţiu şi astronautică. Acesta este motivul pentru care am ales acest mod de a onora aceşti patru oameni”, a scris germanul pe Facebook, înainte de lansarea misiunii NASA.

După succesul misiunii NASA, Andreas Schönhofen a scris pe Facebook că este „extrem de fericit”, publicând piesa „Atonement” a formaţiei Goodbye to Gravirty.

NASA le-a permis tuturor celor care doreau să obțină un „permis de îmbarcare” la bordul sondei spațiale InSight să se înscrie pe site-ul oficial al Agenției Spațiale. Aproape 2,5 milioane de oameni s-au înscris pentru a ajunge măcar cu numele pe planeta Marte.

Sonda spaţială InSight a ajuns luni pe Marte, la aproape şapte luni de la lansare, în data de 5 mai.

 

Publicitate
banner we radio