Ştiri locale

Numărul turiştilor, în creştere cu peste 5% în judeţul Covasna

Numărul turiştilor care au vizitat anul acesta judeţul Covasna este mai mare cu 5,24% faţă de anul trecut, iar interesul pentru vacanţele la ţară a crescut considerabil, relevă un raport dat miercuri publicităţii de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna.

Vicepreşedintele Camerei, László Endre, a declarat că peste 100.000 de turişti au vizitat anul trecut judeţul Covasna, iar în primul semestru din acest an au fost 47.342 de vizitatori faţă de 44.983 în primele şase luni ale anului anterior.

Publicitate

„Putem vedea nişte trenduri pozitive. Noi am realizat acum raportul statistic pentru primul semestru ianuarie-iunie 2018 şi pot să vă spun că este o creştere de 5,24% faţă de anul 2017. La creşterea numărului de turişti un impact pozitiv l-a avut şi acordarea tichetelor de vacanţă. La pensiunile din mediul rural se înregistrează o creştere de 41% faţă de anul trecut, deci înseamnă că sunt cereri masive pentru mediul rural”, a declarat László Endre.

Potrivit acestuia, în judeţul Covasna sunt înregistrate oficial 188 de unităţi de cazare, cu 2.853 de camere şi 6.359 de paturi, un număr destul de mic raportat la cerere şi la potenţialul turistic al judeţului.

Vicepreşedintele CCI Covasna a amintit, în context, că în ultimul an s-au făcut o serie de investiţii importante în domeniul turismului, printre acestea numărându-se un nou hotel construit între localităţile Sfântu Gheorghe şi Vâlcele, în care proprietarul a investit circa 2 milioane de euro.

Tot la acest capitol a menţionat investiţiile realizate de proprietarii castelelor Mikes din Zăbala, Daniel din Tălişoara şi al unei pensiuni din comuna Arcuş, care a înfiinţat şi un mic muzeu etnografic.

László Endre a mai punctat faptul că staţiunea Covasna ocupă locul I la nivelul judeţului în ce priveşte numărul de turişti, fiind vorba în special de persoane venite la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio