Sport

Noul stadion al Sepsi OSK va fi inaugurat pe 8 octombrie împotriva unei echipe din Slovacia

Patronul formaţiei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Dioszegi Laszlo, a vorbit despre inaugurarea stadionului echipei sale şi a anunţat că Sepsi va juca primul meci în compania unei echipe din Slovacia.

Sepsi OSK s-a calificat în optimile Cupei României după victoria cu Farul Constanţa. Patronul formaţiei din Sf. Gheorghe, Dioszegi Laszlo, a comentat la final calificarea echipei sale: „A trecut o lună jumate de când nu am câştigat. Noi luăm în serios şi Cupa, nu doar campionatul. Aşa e fotbalul, antrenorii… dacă sunt rezultate sunt acolo, dacă nu sunt rezultate, se clatină scaunul”, a mărturisit Dioszegi.

Publicitate

El a confirmat că poziţia antrenorului Leo Grozavu nu a fost niciodată în pericol: „Cu Leo Grozavu nu a fost niciodată vorba de aşa ceva, victoria a venit la timpul potrivit şi cred că de acum încolo, băieţii vor avea un alt moral. Suntem pe drum de dimineaţă, suntem epuizaţi, dar fericiţi că am câştigat. Am încredere totală în băieţi şi în antrenorul Leo Grozavu”, a mai spus Dioszegi.

Noua arenă a formaţiei din Sfântu Gheorghe va fi inaugurată printr-un meci în compania formaţiei Dunajska Streda din Slovacia: „Noul stadion se inaugurează pe 8 octombrie, dacă pandemia nu dă totul peste cap. 99% vom inaugura la această dată, cu o echipă din Slovacia, Dunajska Streda. În campionat vom juca primul meci pe noul stadion împotriva celor de la FC Voluntari. Ei au fost şi cei care au venit când am inaugurat stadionul vechi, ei sunt cei care vin şi când inaugurăm stadionul nou. Chiar putem să spunem că sunt o echipă norocoasă. Eu sunt sigur că dacă ne mutăm în noul stadion vom avea mai mulţi spectatori decât în momentul de faţă”, a mărturisit Laszlo Dioszegi.

Noul stadion, construit în vecinătatea Arenei Sepsi de la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, are o capacitate de 8.400 de locuri în tribune suspendate, iar terenul are o suprafaţă de 105×68 metri, conform normelor UEFA, cu încălzire subterană a gazonului şi nocturnă de ultimă generaţie.

Conform proiectului, construcţia este prevăzută cu vestiare pentru sportivi şi antrenori, spaţii administrative şi comerciale, case de bilete, sală de conferinţe, condiţii pentru televizarea meciurilor, precum şi cu piscină şi saună.

În vecinătatea stadionului au fost amenajate trei terenuri de fotbal, unul cu iarbă sintetică şi două cu iarbă naturală, şi peste 500 de locuri de parcare pentru suporteri, respectiv 22 de locuri de parcare pentru autobuze şi autocare.

Foto: Facebook / Sepsi OSK

Publicitate
banner we radio