Ştiri locale

Noul sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Covasna, inaugurat luni în incinta Sepsi Value Centre

Noul sediu al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Covasna a fost inaugurat luni, în prezența prefectului județului Covasna, Ráduly István, și a șefului Serviciului, Rico Racoviță (Video AICI). Începând cu 1 noiembrie, activitatea instituției se desfășoară într-o locație modernă și accesibilă pentru public, în incinta centrului comercial Sepsi Value Centre de pe Lunca Oltului.

„După un an de zile de activitate, și multă luptă, am reușit să mutăm acest Serviciu din fostul sediu, în incinta Sepsi Value Centre (…) Nu a fost ușor, cred că am fost printre primii la nivel național, iar acum și alții vin la noi să ne ceară sfaturi și să ne întrebe cum am reușit. În sediul vechi nu am avut condiții optime pentru cetățeni, nu am avut parcare, toalete interioare, bănci, dar în noul sediu, cei care sunt programați se pot așeza la o masă, pot consuma o cafea cât timp își așteaptă rândul”, a declarat prefectul județului.

Publicitate

Mutarea în noul sediu va rezolva și problema încălzirii pe timpul iernii, întrucât în ultimii ani au existat probleme cu centrala care încălzea imobilul de pe strada Kós Károly nr. 21-23.  Instituția va plăti chirie pentru spațiul ocupat în incinta centrului comercial, și va suporta cheltuielile cu electricitatea în funcție de consum, respectiv pe cele de întreținere și curățenie a spațiilor comune.

Șeful Serviciului preconizează că la ghișeul noului sediu se vor putea prezenta circa 5.000 de persoane pe an. În prezent, ambele probe pentru obținerea permisului auto se desfășoară la sediul centrului comercial.

„Preconizăm că vom avea în jur de 400-500 de persoane pe lună la acest nou sediu, ceea ce înseamnă undeva la 4.000-5.000 de persoane pe an numai la ghișeu, plus alte câteva mii de persoane pe an care vor fi examinate la proba practică în parcarea centrului comercial. Ne bucurăm că am reușit să facem acest pas important, am ieșit din acea clădire unde nu aveam condiții propice pentru servirea cetățenilor, și sperăm că totul va decurge cum trebuie. Aici condițiile vor fi mult mai bune, oamenii vor putea să aștepte să intre la examen în condiții optime, nu vor mai sta afară în ploaie, soare sau frig. Noua sală de examinare este modernă, este proaspăt construită, nu exista în urmă cu o lună. Ne-am mutat cu absolut toate birourile și serviciile aici”, a explicat șeful Serviciului.

În ceea ce privește durata de așteptare între examenul teoretic și proba practică pentru obținerea permisului auto, prefectul județului a amintit că în prezent aceasta a scăzut sub o lună: „Eu sper că o să ajungem într-acolo încât cei care vin și promovează examenul teoretic, să iasă apoi în parcarea centrului comercial ca să susțină proba practică”

Un nou apel către șoferii cărora le expiră permisul, să facă din timp demersuri pentru preschimbarea documentului

Cu ocazia inaugurării noului sediu, comisarul-șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto a făcut apel către șoferii cărora le expiră permisele de conducere înainte de februarie 2023, să facă demersuri pentru preschimbarea documentelor înainte ca acestea să își piardă valabilitatea, pentru a se evita aglomerația și, implicit, creșterea timpului de așteptare.

„Aș dori să reamintesc populației județului nostru, în special șoferilor cărora le expiră permisele de conducere în perioada imediat următoare, să facă în așa fel încât să se prezinte din timp pentru preschimbarea documentelor. Multe permise vor expira în luna ianuarie, ca urmare a schimbărilor legislative care au avut loc în urmă cu 10 ani, iar dacă se prezintă 3.000-4.000 de persoane în luna ianuarie, nu o să avem cum să preluăm acest flux imens de oameni. Ca să evităm neplăcerile, le recomandăm să se prezinte cu câteva săptămâni înainte, chiar și cu o lună, nu este nicio problemă dacă schimbă permisul mai repede, se pot preschimba cu oricât de mult timp înainte de expirare”, a spus șeful Serviciului.

Programările la Serviciul de Permise și Înmatriculări se fac exclusiv online, pe site-ul Prefecturii Covasna (AICI), populația având opțiunea de a selecta data și ora prezentării la ghișeu.

(Ioana Ardeleanu)

 

Publicitate
banner we radio