Info Trafic, Ştiri

Nouă șoferi au rămas pietoni în weekend, în urma filtrelor și controalelor poliției pe drumurile din județ

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii tuturor structurilor rutiere și de ordine publică au acționat în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente și au acordat o atenție deosebită depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, polițiștii au oprit pentru verificări 449 de autovehicule şi au legitimat peste 500 de persoane în cadrul celor 18 filtre instituite pe drumuri județene şi naționale. Totodată, pentru depistarea celor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor, au fost efectuate 352 de testări cu aparatele din dotare.

La activități au participat polițiștii Serviciului Rutier, Biroului Rutier și structurilor rutiere și de ordine publică din cadrul polițiilor municipale, orășenești, de stațiune și secțiilor de poliție rurală din județ. Pentru neregulile constatate în trafic au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, dintre care 43 pentru exces de viteză , iar 5 pentru conducere sub influența alcoolului. Ca măsuri complementare, polițiștii au dispus reținerea a 9 permise de conducere.

În data de 9 martie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii rutieri din Întorsura Buzăului au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN 10, în Întorsura Buzăului.

Bărbatul de 54 de ani care conducea autoturismul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatul etilotest fiind de 0, 54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

De asemenea, în data de 10 martie a.c., în jurul orei 00:35, polițiștii Serviciului Rutier Covasna au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN 10, în localitatea Sita Buzăului.

Bărbatul de 41 de ani care conducea autoturismul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultatul etilotest fiind de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio