Politia Rutiera
Info Trafic, Ştiri locale

Nouă şoferi au rămas fără permis în judeţul Covasna în ultima săptămână

Potrivit calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene (TISPOL), în perioada 21-27 august 2017, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză de către participanții la traficul rutier, atât în localități, cât și în afara acestora. Astfel, activitățile au fost desfășurate cu preponderență pe rețeaua de drumuri naționale, dar și în municipiile și orașele din județ.

În perioada menționată, în urma acțiunilor desfășurate zilnic, au fost constatate 187 de abateri la regimul circulației, 160 dintre sancțiunile aplicate fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, 5 pentru depăşirea limitei legale de viteză cu mai mult de 50 km/h, iar 4 pentru alte genuri de abateri.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua și în perioada următoare. Potrivit statisticilor, de la începutul anului, pe raza județului Covasna au fost înregistrate 46 de accidente grave soldate cu decesul a 11 persoane, 40 de răniți grav și 21 de răniți ușor, principalele cauze generatoare fiind  viteza neadaptată la condiţiile de drum și abaterile comise de pietoni.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio