Ştiri locale

Noua Policlinică a Spitalului Municipal Târgu Secuiesc va avea cabinete moderne și echipamente medicale de ultimă generație

Policlinica Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, aflată într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, va avea cabinete moderne, săli noi de așteptare și echipamente medicale de ultimă generație.

Valoarea totală a investiţiei este de aproape 9 milioane de lei, bani proveniți din Programul Operațional Regional, contractul de finanțare fiind semnat anul trecut, la mijlocul lunii aprilie.

Publicitate

Pe lângă extinderea Policlinicii cu un corp nou de clădire complet dotat, lucrările mai includ dotarea clădirii cu panouri solare în vederea eficientizării consumului de energie electrică.

„Modernizarea ambulatoriului este în curs de desfășurare, cu cabinete moderne, săli de așteptare, săli de sterilizare și echipamente de ultimă generație. Renovarea este realizată în cadrul Programului Operațional Regional”, au transmis reprezentanții Primăriei Târgu Secuiesc.

Anul trecut, unitatea medicală a beneficiat de finanțare substanțială din partea statului, autorităților locale și a unor sponsori, care au făcut posibilă înlocuirea treptată a echipamentelor medicale vechi de peste două decenii, cu unele digitale, de ultimă generație.

Spre exemplu, sala de operaţie a secţiei de Ortopedie a fost echipată cu un aparat medical de imagistică de ultimă generaţie, achiziţionat din fonduri europene, iar secția de Chirurgie, ale cărei lucrări de renovare au fost demarate în urmă cu mai bine de doi ani, și care a fost inaugurată recent, a fost modernizată printr-o finanţare nerambursabilă în valoare de aproape 2,9 milioane lei prin Programul Operaţional Regional, sumă la care s-au adăugat alte câteva milioane de lei din bugetul propriu al Primăriei.

Renovarea a presupus, printre altele, instalarea unor panouri fotovoltaice ca sistem alternativ de producere a energiei electrice, modernizarea sistemului de ventilare mecanică, dar și schimbarea corpurilor de iluminat cu unele cu performanţă superioară din punct de vedere luminotehnic şi consum de energie redus.

În 2021, spitalul a primit o finanțare în valoare de două milioane de euro din partea Ministerului Sănătăţii pentru dotarea cu aparatură medicală modernă. Printre echipamentele recent achiziționate s-au numărat un incubator pentru secţia de Neonatologie, un aparat de anestezie pentru Terapie Intensivă, o freză vibratorie şi un turn artroscopic pentru secţia de Ortopedie, un turn endoscopic pentru Gastroenterologie, un aspirator pentru Chirurgie şi un electrocauterizator pentru Ginecologie, dar și două ecografe doppler pentru secţiile de Ginecologie și Radiologie, un audiometru pentru secția ORL, un dermatoscop digital pentru secția de Dermatologie, 3 aparate EKG pentru Medicina Internă și un aparat de radiografie modern.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio