Ştiri locale

Nouă percheziţii în judeţul Covasna privind infracţiuni economice

Polițiștii din Mureș au efectuat miercuri, 1 august, 24 de percheziții în 5 județe, inclusiv Covasna, la sediile unor firme și la domiciliile mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 500.000 de lei, prin infracțiuni economice. Au fost puse în executare 5 mandate de aducere.

La data de 1 august a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş şi a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, efectuează 24 de percheziții în județele Mureş, Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna.

Publicitate

Perchezițiile sunt efectuate la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de achiziţie şi deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, peste limita admisă de lege, precum şi spălarea banilor.

În judeţul Covasna au fost efectuate 9 percheziţii în urma cărora au fost confiscate 8.000 de pachete ţigări şi 120 litri alcool pentru care nu existau acte.

În urma percheziţiilor, polițiștii au ridicat în total 159.640 fire ţigarete şi 20.713,8 litri alcool, produse care se aflau în afara antrepozitului fiscal autohton, 4.000 de lei, precum şi un autoturism de teren şi a fost identificată o instalaţie artizanală de ocolire a contorului pentru determinarea cantităţii de alcool produse.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, estimat până la această dată, este de 700.000 de lei.

În fapt, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie – iulie 2018, atât membrii unei grupări, cât şi reprezentanţii unor firme, ar fi produs alcool pe raza judeţelor Maramureş şi Satu Mare, fără a fi contorizat şi evidenţiat, după care l-ar fi transportat şi distribuit pe raza judeţelor Mureş, Covasna şi Braşov, fiind ulterior comercializat către beneficiarii finali.

Sumele de bani astfel realizate ar fi fost reintroduse în circuitul legal prin creditarea unor societăţi comerciale, achiziţia de imobile şi autovehicule, încercându-se a se ascunde natura provenienţei veniturilor şi crearea aparenţei de legalitate a activităţilor economice.

La percheziţii participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Maramureş, Satu Mare, Braşov şi Covasna, precum şi jandarmi din cadrul grupărilor de jandarmi mobile  din Tîrgu Mureş, Braşov şi Cluj-Napoca.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio