Ştiri locale

Nouă cupluri înscrise la cursul de pregătire pentru asistarea la naștere derulat de Spitalul Județean Sfântu Gheorghe

Nouă cupluri s-au înscris la primul curs din acest an, derulat de Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe, pentru pregătirea viitorilor tătici și a rudelor de gradul I pentru asistarea gravidelor la naștere. În următoarele 4 săptămâni, cursanții vor primi răspunsuri la toate întrebările legate de sarcină, travaliu, naștere, lăuzie și îngrijirea imediată a nou-născutului.  

Pregătirea se desfășoară până în data de 16 aprilie, în fiecare zi de marți, de la ora 13:00, în sala de ședințe a spitalului (la parter, clădirea centrală), iar ședințele sunt susținute bilingv de medicii secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie. Primul curs a avut loc marți.

Reprezentanții unității medicale au transmis că următorul curs va începe în luna mai, iar persoanele interesate se pot înscrie oricând, completând formularul disponibil AICI.

„Am lansat primul curs de pregătire pentru viitorii părinți, la care s-au înscris nouă cupluri. e așteptăm la discuții interesante, în care colegii noștri vor răspunde la toate întrebările, vor înlătura îndoielile viitorilor părinți și vor pregăti cuplurile pentru unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții: nașterea. Următorul curs va avea loc în luna mai. Așteptăm toți viitorii părinți, inclusiv tăticii, deoarece absolvirea cursului garantează prezența lor în sala de nașteri. Cursul nu este destinat doar părinților care așteaptă primul copilaș”, au transmis reprezentanții Spitalului.

Potrivit acestora, față de anii anteriori, structura și conținutul cursului au fost revizuite, fiind introduse informații „utile și ușor de înțeles pentru toată lumea”. Tot ca o noutate, din acest an a fost introdusă o taxă de participare de 50 de lei / cuplu înscris, care poate fi achitată la Policlinică.

La final, cursanții care au parcurs toate cele 4 ședințe vor putea asista gravidele în sala de nașteri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio